Món Esport
La dificultat de trobar un ‘9’ barat i de garanties
  • CA

“Que sigui més un davanter pur, un davanter que pugui arribar al gol amb més facilitat. Prioritzem que sigui un jugador que pugui estar prop de l’àrea, que potser no tingui tant desequilibri, però que tingui més arribada, que sigui ràpid i que tingui ofacte. Veient l’escenari de tot el què tenim, és el que estem buscant”. Aquesta és la descripció feta per Luis Enrique Martínez en la primera roda de premsa de la temporada, la setmana passada a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

L’entrenador del Barça va admetre -i en va donar detalls- que els tècnics blaugrana, incloent-hi el secretari Robert Fernández, busquen específicament un davanter per acabar de completar una plantilla a la qual li manca el substitut ideal del trident. Messi, Suárez i Neymar, els tres homes ofensius més determinants d’Europa, van acabar la temporada físicament esgotats, sobretot l’uruguaià, un fet que ha passat a liderar la llista de problemes futbolístics que han de quedar solucionats aquest estiu.

El Barça busca un ‘9’ i no se n’amaga. Ho diu públicament i admet que ha negociat -i segueix negociant- amb diversos clubs i jugadors per intentar apropar postures i dur al Camp Nou un futbolista capaç de complir amb els criteris bàsics imposats pels tècnics. Ara bé, el club es topa amb tres problemes evidents i reiterats: el gol es paga car, l’entitat barcelonista no està disposada a gastar més de 20 milions d’euros per un suplent i un davanter contrastat o amb futur no voldrà passar-se més de mitja temporada assegut a la banqueta.

I aquest fet contrasta amb la llista dissenyada per la secretaria tècnica i filtrada als mitjans. El primer d’aquesta relació, l’argentí Luciano Vietto, abandonarà l’Atlètic de Madrid per fitxar pel Sevilla, precisament per l’oportunitat que li donarà el nou tècnic Jorge Sampaoli de disputar molts minuts a l’estadi Sánchez Pizjuán. Els preus de Kevin Gameiro (Sevilla), Carlos Bacca (Milan), Alexandre Lacazette (Lió) o Domenico Berardi (Sassuolo), altres noms que han emergit en els darrers mesos, sobrepassen els 30 milions d’euros, una xifra que els allunya del Barça.

Qui també s’ha allunyat del club català, tot i el seu preu assequible, han estat els joves Ousmane Dembélé i Gabriel Jesús i l’exblaugrana Nolito, aquest darrer demanat explícitament per Luis Enrique. El francès s’ha incorporat al Borussia Dortmund per 15 milions d’euros, després que el conjunt alemany hagi estat més ràpid que el culer, mentre que Gabriel Jesús i Nolito s’han vist seduïts pel nou projecte de Pep Guardiola al Manchester City.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa