La Comissió Europea no demanarà al Barça que es converteixi en SAE

En cap cas, el Barça s’haurà de convertir en una Societat Anònima Esportiva. L’informe de la Comissió Europea publicat aquest dilluns al matí, en el qual aquest ens reclama que les associacions esportives sense ànim de lucre tributin al mateix percentatge que les societats anònimes, no insta cap dels quatre clubs que segueixen sense ser una empresa a convertir-s’hi.

Aquest mateix dilluns, El Món ha aconseguit parlar amb un dels autors de l’informe per aclarir què demana, concretament, la Comissió Europea als quatre clubs definits com associació: el Barça, el Reial Madrid, l’Athletic Club de Bilbao i l’Osasuna. Segons explica aquesta autoritat, “la comissió demana que les associacions deixin de tributar al 25% i ho facin al 30%, com la resta de clubs”.

A més, s’assegura que, “en cap cas, demanarà que es converteixin en empreses. De fet, no ens importa si són associacions sense ànim de lucre o societats anònimes, mentre no tinguin privilegis respecte als seus competidors”.

Per tant, el rumor que circula al voltant d’una nova constitució del Barça com a persona jurídica, d’aquesta obligació des de Brussel·les de convertir-se en una Societat Anònima Esportiva, com la resta de clubs d’Europa (exceptuant Reial Madrid, Athletic Club i Osasuna), queda desmentida amb l’informe publicat aquest dilluns i les posteriors declaracions.Nou comentari