Món Esport
La celebració blaugrana, al carrer
  • CA

A Barcelona la font de Canaletes, la Rambla, plaça Catalunya i carrers del voltant s’han omplert de culés que han celebrat el títol de Lliga que ha aconseguit el Barça després de guanyar una de les competicions més disputades dels últims temps. Petards, bengales, càntics i, sobretot, els colors blau i grana en banderes, samarretes i bufandes. A plaça Catalunya, l’alegria blaugrana ha estat amenitzada per un escenari i grans pantalles on es podien seguir les reaccions a la victòria d’entrenador, jugadors i directius, actuacions i la celebració que ha tingut lloc al Camp Nou. Crits de Barça Barça, crits contra l’etern rival, el Real Madrid, i contra el seu mascaró de proa, Cristiano Ronaldo, amenitzen des del principi la celebració vigilada a distància per un contundent cordó policial de seguretat establert en diversos punts del perímetre.

La Plaça de la Font de Tarragona també s’ha convertit en un clam per celebrar la victòria del Barça. Així mateix, la Rambla Nova i Vella de Tarragona també s’ha omplert de cotxes que no han deixat de fer sonar les botzines dels seus vehicles logotipats per a l’ocasió amb símbols de l’equip blaugrana. Tot i que inicialment no s’han produït incidents importants, la Guàrdia Urbana de Tarragona ha establert dos controls de seguretat.

Milers de culés vestits amb la samarreta blaugrana s’han aplegat a la plaça Catalunya de Girona per celebrar la victòria blaugrana. Alguns aficionats del Barça han volgut tenir un lloc privilegiat i s’han enfilat al mobiliari urbà de la plaça Catalunya, com el quiosc o els tobogans infantils. Els petards i les bengales han estat la banda sonora de la nit a la ciutat de Girona acompanyats dels cants de “campions, campions”. Una nit on els colors blau i grana han estat protagonistes en tot moment amb la Catedral de Girona de fons.

Per últim a la ciutat de Lleida milers de ciutadans també han recorregut les grans avingudes amb els seus vehicles fet que ha provocat un autèntic caos circulatori. Les senyeres i les banderes blaugranes han onejat des dels vehicles, en ritme amb el so dels clàxons, i també als carrers. Els lleidatans han celebrat la victòria del Barça a la cruïlla entre els carrers Bisbe Ruano, Magí Morera, Puis XII i Ramon i Cajal.

El 20è titol de Lliga del Barça, a Madrid

El tradicional centre madridista de celebracions, la font de la deessa de Cibeles al bell mig de la capital espanyola, ha estat el lloc que han escollit els barcelonistes residents a Madrid per celebrar la consecució del títol de lliga del Futbol Club Barcelona. Una cinquantena d’aficionats s’han aplegat a la Cibeles des de quarts de deu de la nit després que el Barça hagi guanyat el Valladolid i el Reial Madrid es quedi un altre any sense cap títol. Bufandes, banderes i fins i tot alguna senyera s’han pogut veure al centre de Madrid amb uns aficionats entregats a la celebració. La policia vigilava que els culés no s’apropessin a la font i unes tanques la protegien.

La festa acaba amb detencions

La festa, a Barcelona, ha acabat a la matinada i malament, amb un balanç de 104 detinguts per desordres públics, danys i atemptat i resistència a l’autoritat. Els problemes han començat a partir de la mitjanit quan, segons informen fonts dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, un grup reduït i violent va començar a danyar el mobiliari urbà i llençar pedres, ampolles de vidre i altres objectes contra els agents policials. A banda de les detencions, la celebració s’ha saldat també amb més d’un centenar de persones ferides -87 seguidors culés, 29 Mossos i 3 agents- que han hagut de ser atesos pel Servei d’Emergències Mèdiques.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa