Món Esport
La batalla psicològica i la Lliga, en joc al primer assalt
  • CA

Els dos equips afronten aquest dissabte el primer dels quatre “clàssics” que els hi esperen en 18 dies. En aquest xoc entre el Reial Madrid i el FC Barcelpma està en joc tant el títol de la Lliga BBVA com el primer punt de la batalla psicològica.

El cop inicial pot resultar decisiu i, malgrat que en aquest partit l’aspiració esportiva és menor, tenint en compte que l’equip blaugrana té gairebé el títol a la butxaca, el guanyador del duel rebria un important impuls de cara a la final de la Copa del Rei de dimecres i les semifinals de la Lliga de Campions.

Si el FC Barcelona s’imposa en aquest partit la Lliga estaria sentenciada, ja que la distància entre tots dos seria d’11 punts (més l’extra del “gol-average” a sis jornades del final).

En canvi, si el guanyador és el Reial Madrid, els cinc punts deixarien una porta oberta a l’esperança i obligarien els blaugrana a continuar gastant més energia.

La derrota davant de l’Sporting de Gijón fa dues jornades va acabar amb la condició d’invicte del Reial Madrid al Santiago Bernabéu aquesta campanya i els més de nou anys sense perdre de José Mourinho a casa, a més d’allunyar-los de les opcions al títol.

El Reial Madrid comptava per victòries tots els seus partits i el cop va ser contundent. Tot i això, l’equip s’ha refet, després de certificar la seva classificació per a les semifinals de la ‘Champions’ amb els triomfs davant del Tottenham i doblegant l’Athletic a “La Catedral”.

En canvi, el FC Barcelona suma cinc triomfs consecutius, després d’haver guanyat els quatre de les dues temporades precedents, als quals s’afegeix el contundent 5-0 de la primera volta, resultat que va fer trontollar la línia de flotació del Reial Madrid, que, tot i això, ha evolucionat des d’aleshores i espera donar una altra cara.

La batalla a les banquetes s’ha vist suavitzada en la vigília per la no compareixença de José Mourinho en roda de premsa, tot i que en aquest tipus de partits en els quals la motivació està assegurada, la tasca dels tècnics en el pla esportiu és més decisiva.

Puyol viatja a Madrid

Després de tres mesos sense trepitjar el terreny de joc, el capità de l’equip, Carles Puyol va rebre ahir l’alta mèdica i va participar en l’última sessió d’entrenament abans del clàssic. Segons Guardiola, “ja no notava molèsties i les sensacions eren bones”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa