Món Esport
La batalla del Calderón (20:45 hores)
  • CA

No serà un partit qualsevol. Tot i enfrontar-se dos equips de la Lliga espanyola a la Champions League -un fet que per a molts aficionats aigualeix un bon vi-, l’aura que envolta el partit i el nivell ofert pels dos equips a l’anada fan que el duel d’aquest dimecres sigui quelcom més que un simple Atlètic de Madrid-Barça.

Són els quarts de final de la Champions League i és la tornada d’una eliminatòria que, ni de bon tros, està resolta per cap dels dos equips. El resultat de l’anada ho deixa tot obert i l’infern que viurà el club blaugrana al Calderón examinarà l’estat mental d’un equip que, físicament, ha patit les conseqüències d’una llarga temporada. L’estadi matalasser serà una olla a pressió. L’ambient serà digne de les grans nits de futbol i l’afició madrilenya utilitzarà tots els mètodes possibles per desconnectar els jugadors del Barça del difícil partit que els espera.

Amb l’equip de gala disponible, els catalans -amb la senyera com a samarreta- saltaran a un dels camps més complicats d’Europa amb una obligació clara: que no falli la concentració. Els blaugrana es poden permetre el luxe d’encaixar, sempre que aquest gol en contra vagi acompanyat d’un gol a favor. El Barça pot perdre per la mínima al Calderón, sempre que la porteria defensada per Oblak rebi, com a mínim, un gol barcelonista. L’enfrontament no és senzill, però l’equip de Luis Enrique ho continua tenint tot al seu favor.

L’Atlètic de Madrid sí que té una obligació: marcar. Si no fa un gol, com a mínim, no es classificarà per les semifinals de la Lliga de Campions. Això és un handicap important pels homes de Diego Pablo Simeone. Els del ‘Cholo’ són un equip intens, molt dur, sempre molt concentrat en defensa i amb una col·locació excepcional al seu primer quart de camp. A la vegada, la seva fase ofensiva també té grans virtuts, però les té amb la velocitat que li imposen Griezmann i Ferreira-Carrasco, que avui serà titular. En estàtic, amb la pilota als peus, l’Atlètic se sent més incòmode -tot i que el gol a l’anada es va fabricar amb aquest tipus de joc-, amb la qual cosa el més normal és deixar-li la pilota al Barça. Que la mogui, que la remeni. I quan menys s’ho esperi, recuperar-la i sortir de manera fulgurant al contraatac.

Aquesta és la idea de Simeone. Almenys la inicial. Què implicarà això al partit d’aquest vespre? Els locals hauran de sortir a l’atac amb més homes. Deixar-ne menys a la rereguarda per aconseguir el gol tan necessari com contraproduent. El Barça ha d’aguantar les primeres embestides, la primera pressió alta que farà l’Atlètic de Madrid, i superar la bogeria d’inici que plantejarà l’equip local, per després tancar-se i impacientar el Barça en el cas d’aconseguir el primer gol.

Si el Barça supera els primers instants de pressió, qui es posarà nerviós serà l’Atlètic de Madrid, que necessitarà arriscar per buscar el gol que li doni la classificació, deixant espais al seu darrere que hauran d’aprofitar Messi, Suárez i Neymar, especialistes a camp obert. Serà un duel inoblidable, es decanti cap a un costat o cap a l’altre. El 2-1 de l’anada deixa un escenari preciós, un vi excel·lent que començarem a beure a partir de tres quarts de nou.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa