Món Esport
L’oposició diu que la candidatura de Barcelona denota la "falta d’imaginació" d’Hereu
  • CA

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha afirmat avui que la candidatura de la ciutat per albergar els Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern de 2022, anunciada aquest matí per l’alcalde, Jordi Hereu, denota la “falta d’imaginació” del socialista.

El republicà creu que a diferència de la cita olímpica del 1992 aquests jocs pocs beneficis i infraestructures poden aportar a la ciutat, ja que el paper de Barcelona es reduiria a la “glòria” de la cerimònia d’inauguració i de clausura, doncs les proves se celebrarien als Pirineus.

En canvi, Puigcercós ha alertat del perill que s’aprofiti l’esdeveniment per construir més carreteres cap al Pirineu i ha titllat de “contradicció” que l’Ajuntament advoqui per defensar la sostenibilitat i alhora fomenti “desplaçaments permanents” entre Barcelona i els Pirineus.

També ha assenyalat que la proposta denota “falta d’imaginació” per voler imitar l’efecte dels Jocs de 1992, i que no és pròpia del model de ciutat del segle XXI, que hauria de passar per la indústria, la innovació i la formació, i no només pel turisme i els grans esdeveniments.  I ha recordat que, després de la celebració del Fòrum del 2004, l’Ajuntamentva dir que s’havien acabat els grans esdeveniments.

Però, sobretot, s’ha mostrat molest perquè Hereu hagi presentat la candidatura “ell sol” i no ho hagi consensuat abans amb la resta de partits polítics i institucions, tot i ser un projecte que requereix “moltes forces”.

Trias també critica la proposta

Per la seva banda, el líder de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha donat suport a la candidatura però ha atribuït la iniciativa a la “desesperació” de l’alcalde per guanyar les eleccions municipals previstes per a la primavera de 2011.

“Aquest ajuntament creu que la manera de salvar-se és a base de plantejar nous i grans esdeveniments, amb la teoria que així aconsegueix tirar endavant una ciutat”, ha manifestat.Però ha insistit que la candidatura és alguna cosa bona per a la ciutat i que pot despertar la il·lusió, encara que segons el convergent la forma com s’ha presentat és “equivocada”. Ll’alcalde l’ha trucat aquest matí per informar-lo de l’anunci,

Segons la seva opinió, és “lamentable” que el consistori negués encara ahir als regidors de la seva formació l’existència d’aquesta iniciativa, i també ha reprotxat que Hereu la presentés sense haver mantingut algun contacte amb alcaldes com el de la Seu d’Urgell, Albert Batalla (CiU).



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa