Món Esport
L’Estat permet que Kosovo competeixi a Espanya amb els símbols nacionals propis
  • CA

El govern espanyol permetrà els esportistes de Kosovo competir a Espanya amb els símbols nacionals propis -himne i bandera- d’acord al protocol olímpic. El compitiè olímpic internacional havia amenaçat l’Estat de deixar-lo sense grans competicions internacionals i aquest, tot i que no reconeixerà Kosovo, sí que admetrà els seus participants.

 

El Comitè Olímpic Internacional (COI) i el Comitè Olímpic Español (COE) han expressat aquest dimecres la seva “màxima i pública satisfacció” per la decisió del govern espanyol de concedir visats als esportistes kosovares i permetre’ls competir sota el seu himne i bandera en les competicions internacionals que es disputin a Espanya, com estableix el protocol olímpic.

 

En virtut d’aquesta resolució transmesa pel ministre d’Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, Josep Borrell, el govern de Pedro Sánchez proporcionarà a les delegacions esportives de Kosovo que competeixin a Espanya el visat, i “se’ls autoritzarà l’ús dels símbols nacionals propis, himne i bandera, d’acord al protocol olímpic”.

 

“D’aquesta forma, els esportistes de Kosovo podran participar en igualtat de condicions que la resta dels esportistes dels 206 Comitès Olímpics Nacionals reconeguts pel COI”, destaquen en un comunicat conjunt el COI i COE. La decisió ha estat comunicada al president del COE, Alejandro Blanco, mitjançant una carta, en la qual tots dos organismes han reiterat el seu “profund agraïment” per la decisió adoptada pel govern d’Espanya i impulsada pel president Pedro Sánchez.

 

“Una vegada més, el COI i el COE volen incidir en el paper fonamental que juga l’esport i el moviment olímpic en la construcció d’una societat més integradora i justa, en la qual el diàleg i el respecte són els pilars i principis fonamentals”, conclou la nota.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa