L’Espanyol trenca amb la bona ratxa del Barça

L’Espanyol ha trencat aquesta nit amb la bona ratxa del Barça, 22 jornades sense perdre, i ha fet història, per primera vegada a la lliga el cuer ha guanyat el líder de la classificació.

Al final: 1 a 2. Ha estat un derbi dur i sense gran futbol. El Barça ha sortit nerviós i no ha sabut conduir un partit del qual el màxim protagonista ha estat l’àrbitre , que en el minut 37 de la primera part ha deixat el Barça amb onze jugadors per l’expulsió per targeta vermella directa de Keita. Inferioritat numèrica que l’Espanyol ha sabut aprofitar.

La primera part ha estat l’antitesis de l’espectacle. Una dada significativa: dels 45 minuts de la primera part, només se n’han jugat 21, els altres 24 han estat pèrdua de temps, bàsicament de l’Espanyol. El Barça ha intentat conduir el joc, però no se n’ha sortit i s’ha trobat davant d’un Espanyol molt ben ordenat sobre el terreny de joc i efectiu en defensa. Només hi hagut una ocasió de gol: un cop de cap d’Henry en el minut 13 que ha fregat el pal. Després tot s’ha descontrolat. Algunes entrades dures, picabaralles, moltes interrupcions i Abidal i Àngel lesionats.

El descans tampoc ha servit per centrar el Barça. La sorpresa ha arribat en el minut 50, quan després d’una centrada de Nené, De la Peña, tot sol al segon pal, ha marcat el primer gol. Només quatre minuts després ha arribat el segon. Víctor Valdés ha regalat la pilota a De la Peña en una errada de principiant, i “Lo Pelat”, amb una vaselina perfecta, ha enviat la pilota al fons de la xarxa. El Barça ha intentat remuntar. L’esperança ha arribat en el minut 62 quan Touré ha marcat amb un xut potent després d’una pilota morta a l’interior de l’àrea, però la derrota del líder estava sentenciada.