La família espanyolista s’ha indignat amb la visió de la figura de Cristòfol Colom vestida amb la nova samarreta del Barça. El propi president del club, Joan Collet, en declaracions a RAC1, ha qualificat avui “d’injustícia” la decisió de l’Ajuntament de cedir a l’oferta publicitària feta per la marca Nike i que suposa uns ingressos de 100.000 euros pel consistori, quantitat considerada irrisòria pel club blanc-i-blau.

Collet s’ha queixat de l’actitud hostil de l’Ajuntament i de la Generalitat vers l’Espanyol. I, com a exemple, ha explicat que a Roma seria impensable que un dels dos equips de la ciutat, el AS Roma o el SS Lazio, vestís amb una samarreta la Fontana de Trevi i just abans d’un derbi entre els dos equips. “És molt vergonyós, és un menyspreu, això només passa a Catalunya”, ha insistit. I ha acusat el consistori convergent de “passar-se la llei pel ‘forro'”.

Minuts abans en el mateix programa, Antoni Vives, tinent d’alcalde d’hàbitat urbà i president de l’Institut Municipal de Paisatge urbà de l’ajuntament de Barcelona, ha defensat la decisió del consistori i ha assegurat que no se’n pot fer una crítica des dels colors d’un club: “posar samarreta del Barça a Colom representa uns ingressos importants i ens semblava que excepcionalment es podia fer”.Nou comentari