Món Esport
L’Espanyol ja té casa pròpia
  • CA

L’Espanyol ja té des d’aquesta tarda casa pròpia. Un mar blanc i blau, de quasi 40.000 aficionats, han seguit l’espectacle d’inauguració del nou estadi Cornellà-El Prat i el partit contra el Liverpool que ha tingut lloc després amb la victòria dels de casa per 3 a 0.

La cerimònia, que ha durat quasi una hora, ha comptat amb castellers, números aeris, cors de Gospels, mosaics humans formant l’escut de l’espanyol, records dels altres dos estadis –Sarrià i Muntjuïc- i, al final, ha fet entrada a l’estadi la plantilla i el cos tècnic del primer equip.

Prèviament, l’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistachs, ha beneït les instal•lacions, i el president de la Generalitat, José Montilla, i el president de l’Espanyol, Daniel Sanchez Llibre, han descobert una placa inaugural.

Dotze anys d’espera

L’Espanyol iniciava els tràmits de construcció del nou estadi l’any 2002, i un any més tard hi col·locava la primera pedra. Després de llargs tràmits administratius el club barceloní començava les obres de pilotatge el 2007. Dos anys després, inaugura un estadi amb capacitat per a 40.500 persones, que ha costat al club 60 milions d’euros i que ha estat catalogat per la UEFA amb quatre estrelles.

L’estadi compta també amb un espai dedicat per a oficines, un museu del club així com diversos locals d’ús variat i un pàrquing de 280 places. En total, conforma una superfície construïda de 81.163 metres quadrats, sobre un solar de 36.000 metres quadrats. Del total de localitats, 37.113 (92,5%) estan cobertes. La nova infraestructura ha estat construïda amb criteris d’accessibilitat per a minusvàlids i també amb criteris d’eficiència energètica, amb la col•locació de plaques fotovoltaiques de 0,5 MW a les cobertes laterals.

Al llarg dels seus més de cent anys d’història, l’Espanyol ha passat per diversos camps. En els seus inicis, el club va començar a jugar en una gran esplanada propera a la Sagrada Família. L’any 1923 es va traslladar a l’estadi que ha l’ha vist jugar la major part de la seva història, a Sarrià, també conegut com ‘Can Ràbia’ o ‘La Bombonera’, i que el club va haver de vendre l’any 1997. Des d’aleshores, l’Espanyol ha jugat de manera temporal a l’estadi Olímpic de Barcelona, que finalment acomiada aquest diumenge amb la inauguració de la seva nova casa, l’estadi Cornellà-El Prat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa