Món Esport
L’Espai d’Animació tornarà a lluir al 30% de la seva capacitat
  • CA

Van debutar davant el Betis, en la primera jornada de Lliga, i van tornar a ser els mateixos en la tercera, en l’enfrontament d’aquest dissabte passat entre el Barça i l’Alabès. 350 espectadors són els que formen, de moment, l’Espai d’Animació d’un Camp Nou que ja comença a tenir veu pròpia, després de diversos intents fracassats de tirar endavant una grada jove que aplegués els aficionats amb més ganes d’animar, de cridar i deixar-se la gola pel seu equip durant els 90 minuts que duren els partits de futbol.

L’Espai d’Animació ha generat controvèrsia des del primer dia, des del moment en el qual Josep Vives, el portaveu del club, informés davant els mitjans de comunicació de la intenció -i obligació per part de la Lliga- de crear un nou espai dins l’estadi, amb 1.240 localitats, on els grups d’animació poguessin estar units i cantar plegats. Després de la promesa electoral de Sandro Rosell a diversos grups, entre ells els Boixos Nois, de crear una grada sense filtres, els Mossos d’Esquadra van desentendre’s de la seguretat i van obligar el club a cancel·lar el projecte inicial i a repensar-lo. A les llistes d’integrants hi havia persones amb antecedents dels quals la policia catalana no en volia saber res i el Barça no va moure un dit per evitar-ne la seva presència. De fet, l’únic pas que el club va realitzar va ser el de suspendre el projecte. Aquell 2013 no va ser agradable per a Jordi Cardoner, vicepresident de l’àrea social, qui va admetre una profunda decepció per no haver pogut tirar endavant la iniciativa.

 

Actualment, però, la situació ha canviat. Cap aficionat amb antecedents pot formar part del nou Espai d’Animació i la zona és completament segura, tan és així que hi poden accedir nens majors de 8 anys, tal i com va demanar la Penya Blaugrana Almogàvers abans d’acceptar unir-s’hi. Inicialment, la directiva preferia que la graderia fos únicament per majors de 16 anys, però la pressió d’Almogàvers i d’altres grups els va fer canviar d’opinió. “Si l’espai és segur i està protegit, per què no hi han de poder entrar nens?”, deien. Setmanes després de la proposta inicial, la junta va cedir.

L’Espai d’Animació presentarà, aquest dimarts al vespre davant el Celtic de Glasgow, el mateix aspecte que el dia 20 d’agost en el partit inaugural de la Lliga 2016-17. Segons ha pogut saber El Món, els grups ja van presentar, a mitjans del mateix agost, la llista amb la segona tongada d’aficionats interessats en formar part de la graderia, però les vacances i la burocràcia han impedit que totes les parts hagin pogut donat l’OK i s’hagi permès l’accés de centenars de nous membres. En les properes setmanes els Mossos d’Esquadra haurien de validar i entregar la nova llista al Barça, que a la vegada haurà de prendre les empremtes dactilars de les persones amb l’autorització definitiva per deixar-les accedir al recinte, juntament amb la resta de companys, que ja els esperen amb ganes que la grada creixi.

 

“Eren 300, però animaven com 3.000”, va assegurar el mateix Luis Enrique després del partit davant el Betis. “El dia que hi siguin tots, serà la repera. A vegades també va bé que els ciments de l’estadi rebotin”. De moment, el tècnic blaugrana haurà de seguir esperant. L’Espai d’Animació creixerà, tot i la lentitud per aprovar el compliment de tots els tràmits.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa