Món Esport
L’Espai Barça i l’economia del club, en contradicció
  • CA

La maqueta que va presentar ahir el president del Barça del Nou Palau Blaugrana, acompanyada d’uns vídeos vibrants, segueix posant avui la pell de gallina a qualsevol aficionat a l’esport. 12.000 localitats convertiran el pavelló culer en un imponent recinte per qualsevol rival que s’enfronti a les seccions professionals de bàsquet, handbol, futbol sala o hoquei patins.

El club pretén iniciar la construcció d’aquesta majestuosa obra l’estiu del 2017, és a dir, d’aquí un any i tres mesos, tal i com estava previst en la proposta del Nou Espai Barça compartida al públic durant l’any 2014 i aprovada en referèndum l’abril d’aquell mateix any amb un 72,36% de vots favorables.

Abans d’aquell mateix referèndum, tan el president Josep Maria Bartomeu, com el vicepresident econòmic Javier Faus, van reiterar una de les condicions principals per les quals el club havia de passar si volia tirar endavant la construcció del Nou Camp Nou, del Nou Palau Blaugrana i del Nou Miniestadi. L’aleshores màxim responsable de les finances de l’entitat va repetir en les entrevistes prèvies al referèndum que “l’any 2015, el Barça no deurà res als bancs, ni a Hisenda. El 2016, el club haurà reduït el deute actual per sota dels 200 milions d’euros, fet que ens permetrà tornar a endeutar-nos amb un crèdit sindicat per a l’estadi”.

En un any, el club no només no ha reduït el deute per sota dels 200 milions, sinó que l’ha augmentat considerablement, arribant a gairebé 330 milions d’euros i fent inviable qualsevol inversió important a curt termini. De fet, el deute amb els bancs se situa en 52 milions d’euros, molt lluny dels zero previstos pel tancament de l’exercici 2014-15. Aquest gener passat, el primer equip de futbol no va poder incorporar cap futbolista degut al perill de tornar a tancar l’exercici econòmic amb un rati deute/ingressos per sobre del permès.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa