L’Équipe analitza quin seria el palmarès esportiu de la Catalunya independent

El diari esportiu més influent d'Europa explica el lloc que ocuparien els catalans si d'aquí a 18 mesos s'aconsegueix la independència

‘L’Équipe’, el diari esportiu més prestigiós d’Europa, ha analitzat en un article quin seria el palmarès esportiu de la Catalunya independent. El rotatiu francès explica que segons la resolució independentista aprovada al Parlament Catalunya busca aconseguir la independència en 18 mesos. Amb aquest escenari ‘L’Équipe’ pronostica en quina posició quedarien els esportistes catalans.

El diari recorda que de moment, i a diferència d’Escòcia, Catalunya no disputa tornejos internacionals oficials, i apunta que els catalans es conformen amb els partits de Nadal de la selecció. També recorda la victòria de Catalunya en el Mundial B d’hoquei (2004), “però Espanya va aconseguir que la regió ja no participés en el Mundial A”.

Segons explica ‘LÉquipe’, una quarta part de les medalles aconseguides pels esportistes espanyols correspon a catalans. De fet, des del 1980, fins a 5 medalles d’or serien per a esportistes catalans, 12 plates i 8 bronzes. En total, 25 medalles olímpiques per a catalans.

El diari francès també analitza com quedaria el palmarès de la Champions. Espanya es quedaria amb els 10 títols que té el Reial Madrid, de manera que Itàlia i Anglaterra liderarien el rànquing total amb 12 trofeus.

Per darrere d’Espanya hi hauria Alemanya (7) i Païso Baixos (6). I, en sisena posició, Catalunya, amb les 5 Champions del Barça, per davant de països com Portugal o França.

Nou comentari