Món Esport
L’enèsim repte de Luis Enrique
  • CA

El Barça engega, aquest dimarts, la màquina que l’acompanyarà durant els propers onze mesos i que el farà completar una nova temporada, la número 115 de la història del club amb competicions oficials en joc. Jordi Masip, Aleix Vidal, Sergi Roberto, Adriano Correia, Jérémy Mathieu, Sergi Samper, Denis Suárez, Munir El Haddadi, Luis Suárez i Alen Halilovic -aquest darrer negociant la seva sortida- són els primers convocats. Els deu han estat citats per passar les proves mèdiques i aquest dimecres ja completaran el primer entrenament de pretemporada. El proper 25 de juliol s’incorporarà Arda Turan, eliminat en la primera fase de l’Eurocopa, mentre que la resta d’internacionals ho faran l’1 i el 8 d’agost. 

La Ciutat Esportiva Joan Gamper viurà, un cop més, l’arrencada d’una pretemporada plena de reptes, sobretot en la parcel·la tècnica, on Luis Enrique tornarà a tenir la responsabilitat de substituir una de les peces més importants dels darrers anys.

La pretemporada del triplet, la primera de l’asturià a la banqueta blaugrana, el nou entrenador va haver de convèncer Xavi Hernández per a què el capità no abandonés el vaixell abans d’hora i establís la seva residència als Estats Units, tal i com tenia previst el jugador de Terrassa. Xavi es va quedar al Barça i l’equip va aconseguir els tres títols per segona vegada, amb el número ‘6’ aixecant els trofeus, en una temporada històrica.

En el segon curs, però, Luis Enrique va haver d’afrontar la sortida del futbolista emblema dels darrers vuit anys. Xavi, peça insubstituïble des del seu canvi de posició amb Frank Rijkaard a la banqueta i convertit en un dels millors migcampistes de la història del futbol, va marxar del club de la seva vida en direcció Qatar, deixant en mans d’Ivan Rakitic la seva difícil tasca. El talent innat amb la pilota va ser reemplaçat per l’esforç, la potència física i la resistència d’un Rakitic renovat, un jugador que s’ha adaptat a les idees de Luis Enrique i que ha sabut modelar el seu perfil per cobrir les necessitats de l’equip en qualsevol moment.

La baixa de Xavi, un emblema -o l’emblema- del joc de posició, va tenir una resposta correcta. Rakitic ha complert i, fins i tot, ha superat les expectatives, sobretot després de conèixer el seu nou rol de tot terreny: ha de ser una opció més en la construcció, recolzar la sortida de pilota al costat de Busquets i Iniesta, arribar a l’àrea per generar possibilitats de finalització, tallar línies de passada rival i cobrir dues zones defensives, la pròpia i la de Leo Messi. En una funció molt diferent de les assignades amb el Sevilla i amb la selecció de Croàcia, Rakitic s’ha fet imprescindible, com ho fou Xavi.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa