Món Esport
L’aventura de la Champions comença a Minsk (15:00 h)
  • CA

Tot a punt. El Barça estrena avui una nova temporada a la Lliga de Campions amb la lluita als setzens de final contra el Minsk (15.00 hores, sense cobertura televisiva). Les blaugrana van viatjar dimarts a Bielorússia amb la moral ben alta pel bon inici a la Lliga, però conscients que, a Europa, les coses poden anar d’una manera diferent. L’equip té l’espina de la temporada passada clavada. Ja a quarts de final, el Barça va caure per la mínima (1-0) contra el PSG amb un gol de Cristiane al minut 86.

Enguany, amb un equip reforçat, a les blaugrana els espera tot un repte per endavant: “És la competició que més il·lusió fa a les jugadores”, explica Xavi Llorens. Malgrat les ganes, el tècnic també demana prudència: “Seguim a anys llum dels equips grans i arribar a quarts és un èxit. Tenim un equip competitiu i treballem per fer un Barça campió d’Europa”.

 

L’entrenador compta amb 18 futbolistes, gairebé tota la plantilla. Només s’han quedat a Barcelona Ane Bergara, Gemma i Irene, mentre que Ange Koko s’ha desplaçat a la Costa d’Ivori per motius burocràtics. El Barça es va entrenar ahir al FC Minsk Stadium, de gespa artificial, en una sessió marcada pel vent, la pluja i el fred.

El rival, el Minsk, és poc conegut per al Barça. Originàriament, les bielorusses competien a la Lliga del país com a Minchanka-BGPU, fins que l’any 2010 es van convertir en una secció del FC Minsk. A partir de llavors, va començar la millor època de l’equip, que ha conquerit dues Lligues i tres Copes nacionals. Segons l’anàlisi de Xavi Llorens, “és un equip potent i amb jugadores africanes molt ràpides, però potser fallen en l’aspecte tàctic”.

 

Tot i així, la davantera Alexia Putellas destaca la importància de “deixar la porteria a zero i marcar algun gol. Estem preparades per donar-ho tot”. En cas que el partit es torci, les blaugrana tenen l’avantatge de jugar la tornada al Miniestadi el dimecres vinent. En aquest debut europeu, les futbolistes vestiran per primera vegada la nova samarreta verda. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa