Món Esport
L’Assemblea del FC Barcelona durà la Junta de Laporta als tribunals
  • CA

L’Assemblea General Ordinària de socis Compromissaris 2010 del FC Barcelona ha pres una decisió pionera. Per primera vegada en la història del futbol espanyol i del club blaugrana, emprendre una acció social de responsabilitat contra l’anterior Junta Directiva del club, presidida per Joan Laporta, per haver deixat un balanç econòmic negatiu durant el seu mandat.

Els 1.093 compromissaris presents en el moment de la votació han viscut la decisió social “més important en la història del club”, segons Rosell, i han decidit amb 468 vots a favor, 439 en contra i 113 en blanc, entre els quals hi havia el del propi president, que el club demandi Laporta i els seus últims companys de Junta.

“Proclamo l’aprovació per Assemblea de l’exercici d’acció de responsabilitat social”, ha dictat el secretari Toni Freixa. A petició de Rosell, la Junta ha tingut llibertat de vots amb una majoria ajustada de vots a favor i la resta, en blanc.

Ara, el conflicte econòmic entre la Junta entrant i la sortint es decidirà als tribunals una vegada complert el tràmit de dur i votar en Assemblea una acció social de responsabilitat que mai abans havia tingut lloc. Per aquesta raó, Rosell ha ofert un discurs en el qual a títol personal ha donat  les seves raons per votar a favor o en contra de tan magna decisió.

Llibertat de vot

“Aquest moment no és agradable, no ens agrada, però la llei diu que això ha de succeir quan hi ha comptes negatius. M’encantaria girar full, no és res agradable el que estem fent, és horrorós i que ens hagi tocat a nosaltres encendre aquest procés que mai abans s’havia donat en el club”, ha manifestat un seriós Rosell.

I és que una acció social de responsabilitat comporta que, una vegada el jutge falli, la Junta de Laporta o bé el club hagi de fer front a les pèrdues del mandat de l’ara líder de Solidaritat Catalana. “Si no es duu a terme l’acció de responsabilitat, i un jutge diu que els membres de l’anterior Junta ha de pagar, que potser no, el club és més pobre”, ha explicat.

Per tot això, Rosell es va sincerar davant els compromissaris. “Anem a prendre la decisió social del club més important de tota la seva història. La meva consciència m’ha fet treballar moltíssim en aquesta qüestió. Tant que la Junta en aquest punt té llibertat de vot, perquè votin el millor per al Barça, per al club. Tot el que vaig pensar, i és una qüestió molt personal, perquè això no ho he parlat amb la Junta, i us parlo de tu a tu, com a socis, vull dir-ho”, ha manifestat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa