L’Argentina es complica el Mundial de Rússia (0-0)
Lionel Messi durant el partit davant el Perú. | EFE

La selecció argentina no ha celebrat cap gol davant el Perú i s’ha complicat la classificació per poder disputar el campionat Mundial, que se celebrarà durant el proper estiu a Rússia (0-0). L’empat a zero deixa l’albiceleste de Messi molt tocada i amb l’obligació de vèncer el proper dimecres a l’Equador, però amb l’ansietat de no dependre d’ella mateixa per aconseguir el bitllet directe per a la Copa del Món.

L’Argentina només ha generat perill quan Lionel Messi ha entrat en contacte amb la pilota. I ho ha fet en infinitat d’ocasions menys de les que hagués preferit el mateix Jorge Sampaoli. Lluny de Biglia i Banega, els futbolistes amb qui més s’havia d’entendre sobre la gespa, Messi ha rebut poques pilotes en condicions. Però les seves intervencions ofensives han acabat, en gran mesura, amb oportunitats clares de gol, amb Benedetto, Gómez i Rigoni com a protagonistes d’una finalització sempre errònia.

Amb la selecció del Perú absolutament tancada -i amb el pas dels minuts accentuant el plantejament-, l’Argentina no ha sabut obrir forat en una defensa ben situada i davant un equip que s’ha plantat a La Bombonera amb la intenció de fer mal els locals evitant la circulació fluïda de la pilota i aprofitant la desesperació de l’albiceleste per buscar contraatacs ràpids. Ni en els darrers minuts, amb el mateix Messi buscant la porteria contrària, l’Argentina ha trobat l’espai necessari i s’ha quedat sense el gol que li hagués aplanat el camí. A Sampoaoli només li queda una oportunitat.