L’Ajuntament limita el pla urbanístic del FC Barcelona

El club blaugrana pot generar desavinences al consistori perquè ICV es desmarca

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat una contraproposta al pla de remodelació de l’entorn del Camp Nou que limita el pla urbanístic del FC Barcelona, que vol finançar la reforma del seu estadi principalment amb la requalificació dels terrenys del Miniestadi. Segons el quart tinent d’alcalde, Ramón García Bragado, el projecte del Barça no és acceptable per als interessos de la ciutat. El responsable d’Urbanisme ha afirmat que els principals obstacles per dur a terme el projecte són les zones verdes i els equipaments, així com en el coeficient d’edificació que s’atorgaria a la zona requalificada.

El pla municipal xifra en 80.000 metres quadrats els destinats a pisos lliures i 50.000 per als de protecció. García Bragado no ha volgut entrar a valorar la proposta del consistori, que per “respecte” al procés de negociació amb els veïns de la zona, amb qui es reunirà el 30 de setembre en la comissió de seguiment del projecte. Ha deixat clar que no es tracta “d’una proposta tancada ni definitiva”, sinó d’elements “bàsics i estructurals”. Per la seva part, el president del grup ICV-EUiA a l’Ajuntament, Ricard Gomà, ha assegurat que la seva formació “no se sent representada” en el pla municipal per a la reforma de l’entorn del Camp Nou i ha reiterat que “no acceptarem un ‘pelotazo’ urbanístic amb els terrenys del Barça”.

Les associacions de veïns del districte han assenyalat en reiterades ocasions que estan a favor de la remodelació del Camp Nou, però rebutgen que es vinculi aquest projecte a la requalificació com a sòl residencial dels terrenys del Miniestadi. La proposta municipal planteja la creació d’un gran parc, que dividiria la futura nova zona residencial, així com la construcció d’un Centre d’Atenció Primària, una guarderia i un col·legi de primària.

Nou comentari