Món Esport
L’ACB retira les llicències a dos jugadors del Madrid per insults als àrbitres
  • CA
Felipe Reyes i Singleton, durant la final de la Copa del Rei de bàsquet.
Felipe Reyes i Singleton, durant la final de la Copa del Rei de bàsquet. | EFE

Matinada de dimarts moguda a les oficines de l’Associació de Clubs de Bàsquet i del Reial Madrid. L’ACB ha sucumbit a les pressions blanques i ha reconegut l’existència “d’errors greus” en el tram decisiu de la final de la Copa del Rei, però l’entitat presidida per Florentino Pérez ha reaccionat amb contundència i ha titllat de “lamentables” les explicacions de l’organitzadora de la màxima competició espanyola de bàsquet entre clubs.

 

Aquest ha estat el dur comunicat del Reial Madrid: “Davant els comunicats de l’ACB i de l’AEBA respecte al que va passar aquest diumenge en la final de la Copa del Rei, el Reial Madrid vol manifestar que les explicacions i valoracions emeses en tots dos comunicats són lamentables, tenint en compte la gravetat de la situació.

 

El Reial Madrid per descomptat que comprèn els errors humans que es poden produir en qualsevol esport, però exigeix una resposta clara a l’ocorregut amb una jugada que és revisada pel trio arbitral a l’instant-replay, i la decisió del qual és sorprenentment contrària al que estableix el reglament, malgrat la rotunditat de les imatges televisives a la disposició dels àrbitres que tothom ha pogut veure”.

 

La qüestió no ha acabat aquí. I és que els àrbitres de la final van reflectir en l’acta del partit diferents insults dels jugadors madridistes Felipe Reyes i Facundo Campazzzo i l’ACB els ha obert un expedient i, com estipula el procediment habitual en els partits en què es produeixen baralles, faltes de respecte o insults, els ha retirat les llicències federatives fins que es resolguin els respectius expedients disciplinaris.

 

Reyes i Campazzo estan en mans del jutge disciplinari de la Federació, qui decidirà si es pren alguna mesura contra ells en forma de multa econòmica o de partits de suspensió després que el primer digués als àrbitres “això és una puta vergonya, un puto robatori” i el segon es digués “lladres” en tres ocasions al trio arbitral. El Reial Madrid encara no ha reaccionat a aquesta notícia.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa