Koeman guanya la partida a Guardiola (4-0)

Nova derrota molt dura per a Pep Guardiola. Amb la total iniciativa, amb possessió, amb intenció i amb idees, el Manchester City ha perdut a Goodison Park davant l’Everon, l’equip de Ronald Koeman, per un contundent 4-0. Les pèrdues de pilota i els contraatacs letals de l’equip local han perjudicat un City que no ha sabut reaccionar davant els gols de l’equip dirigit per l’excentral blaugrana. Els de Guardiola trenquen una bona ratxa de cinc victòries en els últims sis partits.

Goodison Park és un dels estadis més complicats de la Premier League, sobretot per als equips de la part alta de la classificació i els habituals a dominar el joc a través de la pilota. El City de Pep ha tingut, a la primera part, un 70% de possessió i ha tancat l’equip de Ronald Koeman al seu propi camp, però el posicionament i la pressió dels locals ha aconseguit mantenir lluny de la porteria els citizen. A més, la capacitat de generar perill de l’Everton, amb només dues passades buscant la potència de Romelu Lukaku i la velocitat de Kevin Mirallas, ha posat contra les cordes un City que ha vist com, sense pràcticament cometre errors en defensa, l’equip de Koeman s’avançava i es distanciava en el marcador en dues contres de tres passades.

A la primera part i després del domini visitant, amb un De Bruyne molt encertat en la filtració de passades, una mala sortida de pilota ha provocat la recuperació de Davies que, amb una passada vertical sobre Mirallas, ha aconseguit trencar la defensa skyblue. A un toc, Mirallas ha assistit per Lukaku que, amb els mateixos temps que el seu company i sense necessitat de reflexionar, ha batut Bravo des del punt de penal. Un gol similar a l’anotat per Kevin Mirallas als dos minuts de la segona part. La pressió de l’Everton i la mala sortida del City -de Touré- ha provocat una transició ofensiva accelerada que ha tornat a trencar l’ordre defensiu dels visitants. Guardiola es desesperava. En silenci, sense gesticulacions, arrasarat a la seva banqueta. Però desesperat.

Amb Zabaleta i Touré Yaya al doble pivot, la construcció del City s’ha vist encallada i forçada a buscar homes com De Bruyne, Silva i Sterling, obligats a retrocedir la seva posició a la línia de tres quarts de camp per ajudar un doble pivot que no ha deixat bones sensacions. Ni Zabaleta, ni Touré han posat la calma i la intel·ligència que el conjunt de Manchester necessitava a l’hora d’iniciar els seusa atacs i que el partit requeria per evitar les fases de descontrol que tan detesta Guardiola. Per aquest motiu i obligat a reaccionar amb el 2-0 en contra, Pep ha canviat l’esquema del seu equip substituïnt Zabaleta pel jove davanter Kelechi Iheanacho, deixant Touré Yaya com a únic migcentre defensiu i situant De Bruyne i Silva als seus costats, en una formació més propera al 4-3-3 típic.

La bona actuació defensiva de l’Everton, sumada a la pressió i a la gran virtut de dominar el futbol directe com força equips a la Premier League, ha fet inviable la remuntada del Manchester City, que ha buscat l’àrea de Joel Robles amb insistència, però sense trobar la fórmula per desequilibrar la defensa local. A través de les pilotes llargues, l’Everton s’ha tret les puces de sobre amb el sempre capaç Lukaku, un home amb un domini del joc aeri i del seu potencial corporal descomunal, que ha facilitat la respiració a un equip que s’ha desgastat físicament durant prop d’una hora i que ha passat per sobre el City en aquest aspecte.

Davies i un tercer gol definitiu

Amb el City bolcat prop de l’àrea local, amb més cor que cap, una nova pèrdua de pilota ha permès l’Everton sentenciar un partit enormement treballat. El jove Tom Davies, amb només 18 anys i tres partits com a titular a la Premier League, ha destrossat la defensa citizen amb una cursa imponent, marcada per la qualitat tècnica i la força física. Després d’una paret amb Ross Barkley, el del planter dels toffies ha superat Bravo amb una brillant vaselina per tancar definitivament el partit. I un nou debutant, el jove davanter Ademola Lookman, ha aprofitat un nou error de la defensa del City, aquesta vegada de John Stones, per fer el quart de l’Everton.

Amb aquest resultat, una derrota molt cruel per a Guardiola, el Manchester City quedarà amb 42 punts, deu menys que el líder, el Chelsea, i fora de les posicions de la Lliga de Campions. Un cop molt dur per al City, sens dubte.