Món Esport
Els jugadors catalans inscrits al draft de l’NBA

Mentre els organitzadors estudien enèrgicament la forma de poder reprendre la temporada, l’NBA ha fet pública aquest dimecres la llista de jugadors inscrits en l’edició del 2020 del Draft, el procés de selecció de novells i de repartició dels drets de fitxatge per part de les franquícies. Dels 205 esportistes que buscaran un contracte a la millor lliga de bàsquet del món, n’hi ha 42 que no procedeixen de les universitats dels Estats Units, dels quals 10 juguen en competicions espanyoles i dos són catalans: Sergi Martínez (Barça) i Joel Parra (Joventut de Badalona).

El primer, de 20 anys, és una de les perles del planter blaugrana. Pot jugar d’aler i d’aler-pivot, ja que destaca per la seva polivalència i per la bona combinació de capacitats físiques i de domini de la pilota. Les seves estadístiques per partit amb el filial en la darrera temporada han estat de 12,3 punts, 6 rebots i 2,3 assistències. D’altra banda, Parra també és aler i, gràcies a la seva evolució física durant la darrera temporada, pot incidir des de molts llocs de la pista. No destaca pels seus llançaments, però tampoc té un percentatge especialment baix. Amb el primer equip de la Penya ha realitzat una mitjana d’1,4 punts, 0,7 rebots i 0,2 assistències.

Martínez no és l’únic jugador del Barça amb possibilitats d’obtenir un contracte a l’NBA. Leandro Bolmaro, que ja ha tingut força minuts amb l’equip de Pesic, és el més ben posicionat per aconseguir ser escollit en primera ronda en un sorteig que en principi se celebrarà el 25 de juny, mentre que El Hadji Omar Brancou Badio, també base, també ha estat inscrit al Draft. Els altres representants del bàsquet espanyol són Vinicius da Silva (CB Prat), Osas Ehigiator (Fuenlabrada), Miguel González (Baskonia), Vit Krejci (Casademont Zaragoza), Imru Duke (Zentro Basket) i Njegos Sikiras, que va començar la temporada al Fuenlabrada però abans de l’aturada va fitxar pel Marín Ence Peixe Galego.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa