Obliguen les jugadores del Gavà a treure’s el llaç groc per poder jugar

Els àrbitres del partit contra l’Agustinos d’Alacant van acceptar la petició de l’equip valencià, que en canvi no va dir res respecte al fet que les catalanes lluïssin un llaç rosa

L’esport català segueix vivint de molt a prop la repressió de l’Estat espanyol a Catalunya una setmana després de la sentència del Tribunal Suprem del judici al procés. Aquest cap de setmana, les jugadores de l’Handbol Gavà, van patir una situació polèmica en la seva vista a l’Agustinos d’Alacant que Laia Andrade, una de les esportistes, ha denunciat al programa Tot Gira de Catalunya Ràdio.

Andrade ha explicat al mitjà de comunicació citat i a les xarxes socials que els àrbitres del partit, corresponent a la Segona Divisió femenina d’handbol, van obligar a les jugadores de l’equip català que es traguessin el llaç groc després que el conjunt rival ho demanés. En canvi, les rivals no van tenir cap problema que les de Gavà lluïssin un llaç rosa per solidaritzar-se amb la lluita contra el càncer de mama. L’Angustinos, a les xarxes socials, no se n’ha amagat.

“L’esport està per sobre de la política”, ha justificat l’Angustinos. “Moltes jugadores estem indignades amb el que està passant i la sentència que hi ha hagut. Vam decidir posar-nos el llaç groc com a senyal de protesta”, ha explicat Laia Andrade en una entrevista que es pot escoltar en aquest enllaç. Sigui com sigui, la realitat és que les jugadores de l’Handbol Gavà van patir un atac molt greu contra la seva llibertat d’expressió.

Més informació

Nou comentari