El Joventut i el Barça compleixen a domicili, però el Manresa punxa

La vuitena jornada de la Lliga ACB s’ha tancat amb dues victòries i una derrota dels equips catalans. El Barça es manté com a líder invicte després de superar l’Unicaja per 83 a 85. El Joventut també va obtenir un triomf molt meritori a la difícil pista del Lenovo Tenerife en imposar-se per 72 a 79. La nota negativa del cap de setmana és el BAXI Manresa, que ha perdut a la pista de l’Urbas Fuenlabrada per 90-82.

La Penya recupera sensacions a Tenerife

Bona setmana pel Joventut després d’imposar-se al Dolomiti Trento a l’Eurocup (56-86) i a Tenerife a l’ACB. L’equip de Carles Duran va compensar a territori canari la seva derrota contra l’Andorra a Badalona de la jornada anterior. La Penya va protagonitzar un gran inici que li va permetre agafar deu punts de renda, però els locals van igualar el marcador abans del descans. El Joventut no va sentenciar el partit fins a l’últim quart. Llavors, un parcial de 0-15 a favor dels badalonins liderat per Guillem Vives va decantar el duel. El base va ser el màxim anotador del partit amb 16 punts.

El Manresa perd un duel de ratxes

El BAXI Manresa i l’Urbas Fuenlabrada han protagonitzat un partit molt igualat. Els madrilenys han colpejat primer per mitjà de dos triples d’Armand que han donat vuit punts d’avantatge als locals. L’equip del Bages ha arribat a perdre per onze punts, però ha reduït la diferència fins als dos al descans. El Manresa s’ha avançat al marcador al tercer quart, però el Fuenlabrada ha respost amb un parcial d’11-0 que ha tornat a donar l’avantatge als locals. Els catalans han aconseguit tornar a igualar el duel gràcies a un gran Tomasson, que ha anotat 23 punts. Però un nou parcial de 15-0 a favor del Fuenlabrada ha sentenciat el partit a favor de l’equip madrileny, que ha tingut Emegano com a referent (23 punts).

El Barça pateix més del compte per superar l’Unicaja

El conjunt blaugrana ha hagut de suar per mantenir-se invicte. L’equip de Jasikevicius ha superat els deu punts de renda al primer quart. Els locals s’han acostat al marcador després del descans, però Kuric ha sufocat la rebel·lió andalusa amb dos triples seguits. Un parcial de 13-2 a l’últim període ha permès a l’Unicaja situar-se a tan sols dos punts de diferència i disposar d’alguna oportunitat per igualar el marcador. No obstant això, el Barça ha aconseguit assegurar el triomf.