Jordi Trias anuncia la seva retirada

El pivot català finalitza la seva activitat professional després d'una carrera llarga i exitosa, sobretot durant el seu pas pel Palau Blaugrana

Jordi Trias ha anunciat aquest dijous que es retira del bàsquet professional, amb 38 anys i després de 20 anys de carrera, i tanca una “etapa meravellosa” de la seva vida que l’ha portat, entre d’altres, a guanyar una Eurolliga amb el Barça i a ser MVP de la Copa del Rei del 2007 que també va guanyar com a blaugrana. “Després de 30 jugant a bàsquet, dels quals 20 han estat com a professional, crec que és bon moment per finalitzar aquesta etapa. Realment és complicat fer-ho, mentre escric aquestes línies em sento estrany i nostàlgic. Amb una sensació que no havia tingut abans”, ha assegurat en una carta difosa a través de les seves xarxes socials.

Trias, amb 38 anys, culmina la seva etapa professional a la plantilla del Bàsquet Girona, equip en el qual es va formar en categories inferiors abans de viatjar a Figueres, Múrcia, Barcelona, Badalona, Andorra, València i Manresa. Sempre a prop de casa, sempre amb cert pes en tots els projectes. El pivot es retira amb un bon palmarès, gràcies al seu pas durant cinc anys pel Palau Blaugrana. Com a culer va guanyar l’Eurolliga del 2010 a París, però també dues Copes del Rei (2007 i 2010), una Lliga ACB (2009) i dues Supercopes ACB (2005 i 2010). Nascut a Girona, va començar a jugar a bàsquet de petit als carrers. “Recordo de la meva infància botar pel carrer mentre anava cap a casa. O quan començava a ploure mentre estava tirant a la canastra del parc i considerava que la pluja i arribar mullat no era motiu suficient per a treure’m de la pista”, ha recordat el català.

Ha tingut paraules d’agraïment per a la seva família, a qui es dedicarà ara, però també per al món del bàsquet per ajudar-lo a “créixer” i a agafar “confiança” en ell mateix, així com donar-li amics per tota una vida. No s’ha oblidat dels jugadors, entrenadors, cos tècnic, empleats, periodistes, agents i àrbitres amb els quals ha coincidit en la seva llarga carrera professional. Del Casademont Girona recorda el seu debut en ACB davant la seva família i amics, un moment “impossible d’oblidar” per a ell. Ha agraït al Múrcia per ajudar-lo a madurar durant la seva cessió, i al Barça per demostrar-li que els somnis es poden “fer realitat amb il·lusió i passió”.

“El Barça és un club d’una magnitud tan gran que sempre va ser emocionant vestir la seva samarreta, per tot el que representa i pel fet de ser on vaig arribar al punt més àlgid de la meva carrera”, ha comentat sobre l’entitat blaugrana i de la seva etapa al Palau. També ha destacat el fet d’haver pogut jugar en el Club Joventut Badalona, un club històric com la ‘Penya’, que “té una de les millors pedreres d’Europa” i ha explicat que l’Andorra va permetre-li contribuir al creixement d’un projecte ja consolidat a l’ACB.

Més informació

Nou comentari