Món Esport
Mor Jordi Llopart, primer medallista olímpic de la història de l’atletisme estatal
  • CA

L’exatleta català Jordi Llopart, subcampió olímpic a Moscou 1980, ha mort aquest dimecres, un dia després de patir un infart, segons ha informat la seva família. “Fa 40 anys, vam plorar d’alegria. Per primera vegada, gràcies a tu, vam pujar al podi olímpic. Avui plorem de tristesa. Descansa en pau, Jordi Llopart. Sempre seràs llegenda de l’atletisme estatal”, ha indicat la Federació Espanyola d’Atletisme en un comunicat.

Llopart, que tenia 68 anys, va ser el primer atleta espanyol que va aconseguir una medalla olímpica gràcies a la seva plata en els 60 km marxa. A més, va participar en dues edicions més dels Jocs, Los Angeles 1984 i Seül 1988. Entre els seus èxits també hi ha un títol europeu i vuit campionats d’Espanya.

Després de retirar-se, Llopart, nascut al Prat de Llobregat, va ser l’entrenador de Daniel Plaza de cara als Jocs Olímpics de Barcelona del 1992, en què va aconseguir l’or. La seva influència en l’atletisme ha traspassat fronteres. Fa una dècada va ser contractat per la Federació Mexicana d’Atletisme amb l’objectiu de millorar el rendiment dels seus esportistes. També va ser secretari tècnic de la secció d’atletisme del Barça.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa