Món Esport
Johan Cruyff ja és oficialment president d’honor del Barça
  • CA

Johan Cruyff ha estat nomenat oficialment president d’honor del FC Barcelona, en un acte solemne que s’ha celebrat aquest migdia a la sala París del Camp Nou. A l’acte hi han assistit uns 200 convidats, persones que en algun moment van treballar al costat de l’holandès, i també membres de l’actual Barça com els quatre capitans del primer equip de futbol (Puyol, Xavi, Iniesta i Valdés), l’actual entrenador, Pep Guardiola, i l’expresident Raimon Carrasco, entre d’altres. Aquest és el primer cop en 110 anys d’història que el Barça té un president d’honor.

El president de l’entitat, Joan Laporta que ha estat l’encarregat d’atorgar-li la insígnia, no entén les crítiques que ha rebut per aquesta decisió. “M’agradaria que aquesta distinció fos compartida per tot el barcelonisme”, ha remarcat durant l’acte de proclamació. Tot seguit l’exentrenador blaugrana que s’ha mostrat visiblement nerviós i emocionat, ha fet un discurs breu: “És un honor, moltes gràcies a tots i fins al dissabte”, ha conclòs.

Johan Cruyff va arribar al FC Barcelona l’estiu del 1973 i es va convertir oficialment en el primer estranger de la Lliga, després que es determinés que el campionat espanyol quedava obert a jugadors d’altres països, tot i que ja existia la fórmula dels oriünds (amb ascendència espanyola) i que s’havien acceptat alguns jugadors procedents de l’est (Kubala, Puskas…). Cruyff va arribar procedent de l’Ajax d’Amsterdam i va ser al Barça durant cinc temporades. Posteriorment, va jugar als Estats Units i va tornar a Europa per acabar la seva carrera al seu país, on també es va iniciar com a tècnic a l’Ajax per fitxar pel Barça el 1989, fins que el 1996 va ser acomiadat. Retirat del futbol, va acceptar l’any passat fer-se càrrec de la selecció catalana.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa