Món Esport
Els Jocs Olímpics podrien endarrerir-se pel coronavirus

El Comitè Olímpic Internacional es reunirà aquest dimarts i dimecres a Lausana (Suïssa) per debatre sobre les mesures a prendre contra el coronavirus i la seva possible repercussió en els Jocs Olímpics de Tòquio previstos per aquest estiu. El COI buscarà una decisió conjunta amb el Comitè Organitzador sobre la celebració de la competició després que continuï creixent el número d’infectats per la malaltia a la capital japonesa.

La setmana passada, el COI i l’Organització dels Jocs van insistir que la competició se celebraria “amb normalitat” a partir del 24 de juliol. “Els preparatius i el procés continua. No afegiré més llenya al foc de l’especulació“, va assegurar el president del COI, Thomas Bach. No obstant això, respecte a un possible augment en la propagació de la malaltia, personalitats com el president de l’Associació Alemanya d’Atletes, Max Hartung, consideren “una tragèdia per als esportistes” que s’haguessin de cancel·lar els Jocs. “La incertesa està creixent amb aquest tema”, va afirmar.

Per la seva part, la Confederació Olímpica de l’Esport Alemany (DOSB) també està observant el desenvolupament del coronavirus de manera “responsable” i anteposant a qualsevol circumstància “el benestar personal dels atletes i de tots els membres de l’equip”, segons ha indicat el seu president, Alfons Hoermann. En cas de cancel·lació, el COI disposa d’un segur especial amb l’objectiu de reduir els possibles danys econòmics, una pòlissa que entraria en vigor sota certs successos inesperats per poder cobrir els costos operatius, segons ha informat l’organisme a l’agència de notícies DPA.

L’ajornament, una opció que guanya força

La cancel·lació, no obstant això, no és l’opció més possible ara per ara. Seiko Hashimoto, ministra japonesa encarregada de l’organització dels Jocs, ha admès al Parlament japonès que la cita olímpica podria endarrerir-se uns mesos perquè així ho permet el contracte. “Hi ha una clàusula que especifica que hem d’acollir els Jocs durant l’any 2020. Això ens permet ajornar-lo uns mesos si cal”, ha informat Hashimoto, que també ha recordat, però, que ara per ara la data d’inici continua sent el 24 de juliol.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa