Món Esport
Els Jocs Olímpics, ajornats per primera vegada a la història

Els Jocs Olímpics de Tòquio no han resistit a la pandèmia del coronavirus. El Comitè Olímpic Internacional i el govern del Japó han acordat aquest dimarts l’ajornament de la cita olímpica fins a l’estiu del 2021 i, per primera vegada a la història, uns Jocs d’estiu no es disputaran en les dates previstes inicialment. La decisió ha estat presa en una trobada telemàtica en la qual el primer ministre japonès, Shinzo Abe, ha transmès la petició a Thomas Bach, president del COI, que l’ha acceptada.

Després d’uns darrers dies de pressions internacionals i constants peticions d’ajornament per part federacions esportives, esportistes i governs de tot el món, el Comitè Olímpic Internacional i el Japó han aplicat la lògica i han posposat els Jocs, previstos inicialment per a l’estiu del 2020. En primera instància, el COI es va donar un mes de marge per prendre la decisió, però l’avaluació de les circumstàncies ha demostrat als dirigents la inviabilitat de celebrar una cita d’aquestes dimensions en les circumstàncies actuals.

Ni el país asiàtic ni l’organitzador dels Jocs contemplen, ara per ara, la possibilitat que l’esdeveniment esportiu més important no s’acabi celebrant. De moment, doncs, s’ha optat pel canvi de data, que ja és una realitat. La notícia tanca el conflicte que mantenia preocupats milers d’esportistes que, a causa del confinament per evitar la propagació del Covid-19, ja fa dies que no poden entrenar i preparar-se en condicions. “Per salvaguardar la salut dels esportistes, de totes les persones implicades en els Jocs Olímpics i de la comunitat internacional, els Jocs de la XXXII Olimpíada de Tòquio s’han de reprogramar a una data més enllà del 2020, però no més tard de l’estiu del 2021“, ha explicat el COI.

És la quarta alteració temporal d’uns Jocs d’estiu en tota la seva història, però és la primera vegada que la cita es posposa. Les altres tres edicions alterades per circumstàncies molt diferents van ser les del 1916 (Primera Guerra Mundial), el 1940 i el 1944 (Segona Guerra Mundial). Aquells Jocs, no obstant això, no es van arribar a disputar mai, encara que les seus previstes –Berlín, Tòquio i Londres– van albergar les proves posteriors del 1936, 1952 i 1948, respectivament.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa