Món Esport
Joan Mir guanya el Mundial de MotoGP
  • CA

Joan Mir Mayrata ha fet història. Amb només 23 anys i contra tot pronòstic s’ha proclamat campió del món de MotoGP. El pilot balear de Suzuki ha trencat qualsevol previsió que s’hagués pogut fer a l’inici de la temporada i ha guanyat el títol en un any atípic. La situació provocada per la pandèmia del coronavirus ha fet que el Mundial comencés tard, fos més curt i les seus es limitessin al continent europeu. A més, la lesió del favorit, Marc Márquez, al començament del curs, també ho ha capgirat tot. De fet, Mir ha guanyat perquè ha estat el més valent i el més intel·ligent: valent per fer el pas endavant d’agafar un testimoni que semblava que ningú no volia prendre i intel·ligent perquè ha aprofitat una oportunitat històrica que qui sap si es tornarà a repetir i l’ha gestionat amb molta saviesa.

Mir ha acariciat el Mundial des de bon començament. Fabio Quartararo, el seu principal perseguidor, ha comès una errada incomprensible tot just després de la sortida i ha caigut fins a la dinovena posició. El pilot balear ha tornat a demostrar la seva intel·ligència, no s’ha posat nerviós i ha anat a assegurar el títol. Ha remuntat les posicions que havia de remuntar i ha rodat a un bon ritme, però a la vegada amb molta calma, per acabar la cursa amb una setena plaça amb la qual ha tingut suficient. A més, Quartararo ha comès un altre error, aquest definitiu, i ha caigut a la desena volta. Franco Morbidelli ha guanyat la cursa i Jack Miller i Pol Espargaró l’han acompanyat al podi.

Joan Mir es converteix d’aquesta forma en un dels pilots més joves en guanyar un títol mundial de MotoGP. El balear, que no partia ni de bon tros com a favorit a l’inici del curs, ha aconseguit una gesta molt valuosa, superant amb la seva traça la veterenia de corredors com Valentino Rossi o Andrea Dovizioso i l’empenta d’altres més joves com Maverick Viñales, Franco Morbidelli o Fabio Quartararo. És el triomf de la perseverança i el seny i, després de molts anys de domini de rauxa de la mà de Marc Márquez, també s’agraeix veure que un pilot es pot convertir en campió del món d’una forma completament diferent.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Espectador a novembre 15, 2020 | 19:33
    Espectador novembre 15, 2020 | 19:33
    Joan Mir es un superclase i marcará una época.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa