Món Esport
Javier Tebas, l’exmilitant de Fuerza Nueva que ara presideix la LFP
  • CA

Javier Tebas és president de la Lliga de Futbol Professional i ahir protagonitzava unes declaracions en què assegurava que ni el Barça ni cap altre equip català podrien jugar la lliga espanyola en cas d’independència. Es tracta de l’enèsima postura de Tebas en contra de l’autodeterminació de Catalunya, que ja havia expressat en d’altres ocasions.

El cert és que les posicions polítiques de Tebas vénen de lluny. El dirigent de la Lliga mai no s’ha amagat —ni es penedeix, segons ha declarat en alguna ocasió— d’haver militat a Fuerza Nueva, el partit feixista liderat per Blas Piñar. En concret, Tebas va ser el líder de les joventuts de la formació a la província de Huesca. Va ocupar el càrrec durant els anys 80, quan la formació lluitava contra les estructures democràtiques recentment creades, i també va ser el representant de la formació davant dels mitjans de comunicació.

Es dóna la circumstància que ara, Tebas busca l’eradicació dels ultres als camps de futbol, entre els quals es troben grupuscles feixistes i neonazis.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa