Món Esport
Javi Rodríguez, sobre la catalanofòbia: “L’he patit com a jugador i com a entrenador”
  • CA

Aquest cap de setmana, Javi Rodríguez, una llegenda del futbol sala estatal, va denunciar catalanofòbia en l’arbitratge. L’exjugador del Barça, actualment entrenador de l’Industrias Santa Coloma, va esclatar després de la derrota del seu equip contra el Jimbee Cartagena. “Fa molt de mal la bandera que portem”, va dir en relació amb la senyera que es pot identificar a la perfecció en l’equipament de conjunt de l’àrea metropolitana de Barcelona. Encara que no prefereix no donar moltes voltes a la qüestió i assegura que “jo prefereixo que es parli del meu equip, de com juga i del que aconsegueix”, Rodríguez assegura a El Món que “és una cosa que vaig dir perquè la penso” i perquè l’ha patit “com a jugador i com a entrenador”. “Que lluïm la senyera a la samarreta no agrada a molts àrbitres i a molta gent”, afegexi.

Per què creu, tal com va dir, que fa molt de mal la bandera que porteu?

Jo crec que va quedar força clar. Que lluïm la senyera a la samarreta no agrada a molts àrbitres i a molta gent. També crec que vaig dir això després de, probablement, el partit de la temporada en què menys em puc queixar dels àrbitres. No vull donar-li voltes al mateix tema, jo prefereixo que es parli del meu equip, de com juga i del que aconsegueix. És una cosa que vaig dir perquè la penso. Cal respectar totes les opinions.

La queixa, per tant, no només feia referència a l’últim partit, sinó que és una realitat que ha patit més d’una vegada.

Sí. Ho he viscut com a jugador primer i com a entrenador després.

En l’àmbit purament esportiu, quines expectatives té de cara a aquesta temporada?

Exactament el mateix que hem fet fins ara: competir i no donar per perdut cap partit. El temps dirà en quin lloc hem d’estar. Crec que l’equip es mereix estar en les primeres posicions de la Lliga i arribar lluny a la Copa.

Quina valoració fa del sorteig de la Copa del Rei que s’ha celebrat aquest dimarts, que els ha aparellat amb Jaén? L’hipotètic derbi català haurà d’esperar a la final, si és que es produeix.

Nosaltres ens centrarem en el Jaén, un equip molt i molt fort que està acostumat a jugar aquesta mena de partits. Ha guanyat la Copa d’Espanya i ha arribat a la final de la Copa del Rei. Tenen més experiència que nosaltres, però intentarem fer-ho de la millor manera possible per classificar-nos.

Com està veient el Barça? Va començar molt bé la temporada amb la consecució de la Champions, però ha tingut un inici de Lliga complicat que sembla que a poc a poc es va redreçant.

I encara millorarà més. Té un pressupost molt elevat i una plantilla de molta qualitat, integrada per jugadors molt bons. A mi em sorprenia l’inici de Lliga que vam tenir, però no m’ha sorprès gens que guanyin al camp d’El Pozo com ho van fer aquest cap de setmana.

Des d’una perspectiva més àmplia, va jugar al Barça quan la secció de futbol sala estava fent els seus primers passos al màxim nivell. Com ha vist l’evolució de l’equip i tot el que ha aconseguit els últims anys?

Al final, quan s’aposta per una secció i hi ha prou pressupost, és molt més fàcil. Va començar sent una secció semiprofessional, però quan ha fet fitxatges de jugadors contrastats, el salt qualitatiu ha estat evident.

El 2015, va formar part de la candidatura de Joan Laporta a les eleccions del Barça. Aquest mateix dilluns, va formalitzar la seva voluntat de tornar a lluitar per assumir la presidència del club blaugrana. Té previst acompanyar-lo com va fer ara fa cinc anys?

Jo només em plantejo ser l’entrenador del Santa Coloma, que és el club amb el qual tinc el contracte. Tot el que fos parlar d’anar-me’n a un altre lloc seria una falta de respecte cap a l’entitat on treballo.

Com a exjugador del club, quina valoració global fa, no només en l’àmbit esportiu, del mandat de Josep Maria Bartomeu al capdavant del Barça?

Al final, jo no he estat a dins i no sé què ha passat, però el que està clar és que el Barça és el Barça i que ha de ser sempre capdavanter, no només en l’aspecte esportiu, sinó també en l’econòmic.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa