Món Esport
Jasikevicius: “Barrejarem un joc bonic amb un projecte guanyador”
  • CA

L’arribada de Sarunas Jasikevicius al Barça de bàsquet és sinònim d’il·lusió. Per als afeccionats culers, per als dirigents del club i per a ell. Tothom està esperançat amb el nou projecte. Després d’un desenllaç dolorós a una temporada molt bona en línies generals, el tècnic lituà ha tornat a casa seva per liderar una renovació de l’equip que té l’objectiu principal de fer un pas més en l’escala de la competitivitat. “Un bàsquet guanyador”, ha contestat en la seva roda de premsa de presentació quan li han preguntat pel joc que intentarà practicar el conjunt que dirigirà durant les pròximes tres temporades. Perquè l’objectiu, és clar, serà el de “guanyar el màxim nombre de títols possibles”.

Intentarem barrejar un joc bonic amb un projecte guanyador. S’ha de començar des de la defensa i després ja pensarem en l’atac. Tenim una plantilla de molt nivell i gent del club que està molt implicada. Estic segur que ens anirà bé”, ha explicat Saras, “molt content de tornar a formar part d’aquest gran club una altra vegada”. Després de dues etapes com a jugador, Jasikevicius torna al Palau Blaugrana, un pavelló que “té un ambient espectacular”, per ocupar la banqueta local. Ho fa amb les idees molt clares: “Soc una persona molt exigent amb mi mateix. La pressió me la poso jo mateix. Haurem de treballar cada dia al màxim i, si ho fem, tot anirà bé. Estic molt content de tenir l’oportunitat d’entrenar una plantilla amb tanta qualitat com la del Barça”.

El lituà és un tècnic “directe amb els meus jugadors, a qui exigiré el màxim” i té clar que s’adaptarà a la plantilla per desplegar el millor joc possible. “Pensarem què ens pot aportar cada jugador i crearem un ecosistema que permeti que tots juguin al seu màxim nivell. Hem de pensar en nosaltres. I, és clar, adaptar-nos als rivals. Hi ha molta feina a fer, encara hem de finalitzar la plantilla. Quan ho fem, tindrem una idea més clara de com jugarem”, ha valorat. “Estem aquí per pensar només en el Barça en els pròxims tres anys. No penso en el llarg termini, em centro en el pròxim entrenament. El treball diari és el camí que ens portarà cap als títols i els èxits. A poc a poc anirem millorant i aconseguint els objectius”, ha afegit quan ha estat qüestionat pels seus plans de futur.

Reptes ambiciosos

A més, el nou entrenador del Barça no ha tancat la porta al retorn de Pau Gasol. “No val la pena parlar de rumors. Quan hi hagi alguna cosa, ja ho farem oficial”, ha dit inicialment, encara que després ha apuntat que “suposo que no ens aniria malament” i que “és un gran amic meu, tothom sap l’estima que li tinc”. La confiança en els jugadors de la casa serà un altre dels pals de paller del seu projecte: “Estudiaré els jugadors joves per veure qui podrà fer la pretemporada amb nosaltres. Miraré vídeos i després prendré una decisió per analitzar-los en directe, als entrenaments”. “La darrera setmana hem estat intercanviant trucades i missatges per confeccionar la plantilla. Ens trobem a la primera fase del projecte. A poc a poc, l’equip ja és molt bo. Intentarem millorar alguna cosa, però ara mateix no et puc dir res més”, ha sentenciat respecte a la planificació esportiva.

Jasikevicius també ha deixat ben clar que un club com el Barça “no pot dir que un títol és més important que un altre”. “Qualsevol partit és important. L’exigència de l’Eurolliga és molt gran. Ens esperen deu mesos molt durs, però el repte és molt bonic”, ha justificat. Per últim, Saras ha reconegut que enguany no ha estat la primera vegada que ha negociat amb la secretaria tècnica culer per tornar al Palau, ha explicat que “aquest estiu tots els factors han estat els adequats per fer aquest pas”. Tot s’ha alienat, doncs, i aquest dilluns la secció de bàsquet blaugrana ha viscut un dia il·lusionant, el primer d’una nova etapa que promet lluita i sacrifici i somia amb èxits.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa