Japó 2020 fabricarà medalles amb dispositus electrònics rebutjats

Membres de l'organització asseguren que contenen suficients metalls per produir totes les medalles, tant dels Jocs Olímpics com dels Jocs Paralímpics

Els organitzadors dels pròxims Jocs Olímpics, que tindran lloc al Japó el 2020, es plantegen crear les medalles olímpiques a partir dels dispositius electrònics i electrodomèstics rebutjats que s’acumulen al país. 

 

Els aparells electrònics rebutjats contenen suficients metalls per produir totes les medalles, tant dels Jocs Olímpics com dels Jocs Paralímpics, segons han explicat alguns membres de l’organització al mitjà japonès Nikkei. 

 

El 2014 es van recuperar 143kg d’or, 1.556kg de plata i 1.112 tones de coure -principal component del bronze-, segons ha recollit el mitjà citat, unes quantitats que han comparat amb les que van fer falta per fabricar les medalles dels Jocs Olímpics de Londres: 9,6kg d’or, 1.210kg de plata i 700kg de coure

 

Tot i això, la idea sembla que encara està a debat i és que alguns dels principals problemes als quals s’enfronta, segons Nikkei, és la falta d’un sistema de reciclatge efectiu al Japó i també que el poc que es recicla, s’utilitza per a la fabricació de nous dispositius.

 

Tot i això, no seria el primer país a aprofitar les deixalles per als Jocs Olímpics. Les medalles de Rio 2016 contenen una part de metall reciclat i per a Londres 2012, es va aprofitar tot el material acumulat a la zona d’Stratford, com per exemple l’acer, per a la fabricació de l’estadi.

Més informació

Nou comentari