Món Esport
Ivan Tibau: "Cap cordialitat, fem nosa al comitè olímpic espanyol"
  • CA

El Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau, ha assegurat que la Generalitat ha fet un “gran esforç” per ajudar els esportistes catalans i el Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat – el govern espanyol deu des de fa dos anys a aquesta institució 10,7 milions d’euros- a participar a Londres 2012, ja que aquest pressupost ha estat cobert per l’executiu català.

Tot i això, Tibau ha lamentat que el comitè olímpic espanyol “hagi tancat les portes” dels Jocs a la Generalitat, que només ha pogut ser a Londres gràcies a la intervenció del COI.

“Per no crear un enfrontament fort abans dels Jocs Olímpics de Londres vam decidir aguantar-ho però certament ens trobem en una situació difícil”, admet Tibau. I, a sobre, han estat les medalles dels esportistes catalans -Mireia Belmonte, Joel González, l’equip de soncronitxada o waterpolo-, formats al CAR, les que han engreixat els èxits espanyols.

“Per venir a Londres, el COE no ens va obrir les portes, al contrari, ens les va tancar. Va dir que no hi havia cap mena d’acreditació per a les comunitats autònomes”, ha explicat Tibau. I ha afegit: “No hem trobat cap mena de cordialitat per part del COE, però un cop estem aquí, s’han d’adaptar. Evidentment que els fem nosa, això ja ho notem”.

Seleccions catalanes i el cas Fàbregas

Pel responsable de l’Esport català, aconseguir la representació “plena” de Catalunya en competicions com els Jocs Olímpics o els campionats del Món només arribarà “amb l’estat propi”. “Estem treballant per mirar d’aconseguir el màxim de reconeixements internacionals”, ha assegurat. Ara en tenim 21, l’últim va ser l’any passat, amb els dards.

Ivan Tibau ha lamentat els atacs contra el jugador d’hoquei herba Àlex Fàbregas, i ha reiterat que té “tot el suport” del govern català. Segons Tibau, les paraules de Fàbregas van ser “honestes, clares i sense cap intenció d’enfrontar-se a ningú”. El Secretari de l’Esport ha assegurat “el problema” el tenen els espanyols que van iniciar els atacs perquè Fàbregas “és lliure de dir el que vulgui” sobre els seus sentiments catalanistes.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa