Itàlia es treu el barret: “Pallissa marciana”

La Gazzetta parla d'un Barça "extraterrestre" liderat per Messi després del monumental 6-1 a la Roma

27 tocs, 10 jugadors participants i un final sublim de Messi per fer el 2-0, picant la pilota a la sortida del porter gairebé sense espai. El monumental partit d’ahir del Barça contra la Roma a la Champions (6-1) ha aixecat una onada d’admiració a Itàlia. Els principals diaris transalpins s’han tret el barret i no han escatimat els elogis cap al conjunt blaugrana. “Pallissa marciana”, titula en portada la Gazzetta dello Sport, el rotatiu esportiu més llegit d’Itàlia i un dels de més prestigi d’Europa amb L’Équipe francès. “Els extraterrestres, guiats per un gran Messi, van dominar des del primer minut”, escriu la Gazzetta.

La lliga italiana, far del futbol europeu als anys 80 i bona part dels 90, està avui un parell d’esglaons per sota l’espanyola i, sobretot, del Barça. No és estrany, doncs, que la premsa s’hagi expressat com poques vegades. “Un Barça de tenis, 6-1. Messi va estar desenfrenat i l’equip es va convertir en intocable. I no només són els tres tenors, perquè Busquets també va brillar en aquesta orquestra”, diu el diari de les pàgines roses.

Itàlia, potser el país més bell del món, on hi ha les obres d’art més importants de tots els temps, aprecia el bon futbol tot i que hagi estat la punta de llança del catennacio. “La Roma, humiliada al Camp Nou”, titula Tuttosport. “Els romanistes van quedar sobrepassats”, és el subtítol. La Repubblica, el diari generalista més venut de Roma, parla de de “lliçó catalana” als giallorrossi. “Els campions d’Europa, sensacionals, no van tenir pietat”, conclouen.

Nou comentari