Món Esport
ICV contra les primes de “La Roja”
  • CA

Just l’endemà que la selecció espanyola s’hagi classificat per la final de l’Eurocopa, ICV ha registrat avui al Congrés dels Diputats una proposició no de Llei que reclama que els jugadors de la Selecció Espanyola no cobrin primes per guanyar aquesta competició.

La diputada Laia Ortiz ha explicat que considera “incomprensible” i “obsè” que en un moment de crisi en què l’executiu espanyol retalla totes les partides, els jugadors de “la roja” s’embutxaquin 300.000 euros cadascun per part de la Reial Federació Espanyola de Futbol, entitat d’utilitat pública amb pressupostos controlats pel Consell Superior d’Esports. I és que segons ICV, sumant tots els jugadors i l’staff tècnic, les primes podrien arribar a costar entre 8 i 10 milions d’euros.

ICV també vol que, si aquests diners finalment acaben al compte corrent dels jugadors, es garanteixi que tributaran a l’Estat perquè “no pot ser que acabin tributant en altres països per fer evasió fiscal”, segons s’ha lamentat la diputada ecosocialista.

Els ecosocialistes recorden que a l’última Eurocopa els jugadors ja van tributar a Àustria per aconseguir que només fos del 20% del total, en comptes del 43% que els tocaria pagar a l’Estat, i al Mundial de Sudàfrica van intentar acollir-se al Conveni de Doble Imposició per tributar al 21%. Si tributessin a l’Estat per les primes guanyades en aquesta Eurocopa, haurien de pagar el 52% dels ingressos.

Per tot plegat, i tenint en compte que, la proposició no de llei reclama que es faci un “estricte control fiscal per garantir que el 100% de les primes rebudes pels components de la Selecció Espanyola tributen a l’Estat”. “No pot ser que amb diners públics s’acabi tributant a altres països per fer evasió fiscal o reduir la tributació”, ha dit Ortiz

El text també demana a l’executiu que “promogui un pacte entre la Federació Espanyola de Futbol i les associacions d’esportistes professionals per establir uns límits en l’àmbit de les primes i que es creï una comissió interministerial per analitzar les vies de finançament de les entitats esportives en relació a la Llei de mecenatge i garantir que el finançament públic de les entitats esportives va destinat exclusivament a la promoció de l’esport, com estableix el mandat constitucional,.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa