Món Esport
Hisenda investiga els jugadors de la lliga espanyola pels pagaments als agents
  • CA

Hisenda segueix empaitant els professionals del futbol. La plantilla del Barça, igual que les del Reial Madrid, Atlètic de Madrid o altres clubs de la lliga espanyola, està essent investigada per l’Agència Tributària, segons ha avançat la Cadena SER al programa ‘Què t’hi jugues?’, per un presumpte frau en el pagament dels honoraris dels representants dels jugadors.

Els agents dels futbolista s’enduen, en la majoria de casos, un 5% del sou del seu representat. Aquest sou -o comissió- el paga directament el club i l’extreu del salari signat amb el jugador en qüestió, una pràctica que Hisenda considera irregular. L’Agència Tributària creu que l’agent és un treballador del futbolista i, per tant, hauria de cobrar directament del professional al qual representa.

 

Que el sou de l’agent el pagui el club esportiu significa una menor tributació i, per tant, un menor pagament d’impostos. Precisament això és el que reclama Hisenda, el pagament dels impostos corresponents al sou dels representants des de l’any 2012.

Segons l’emissora, l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) i la Lliga de Futbol Professional (LFP) ja han mostrat la seva disconformitat amb la pressió fiscal a la qual estan sotmesos els jugadors professionals, però no preveuen un canvi legal per afavorir la retenció dels futbolistes. El Barça, per part seva, ja s’ha reunit amb els representants dels seus jugadors per advertir-los dels possibles canvis i de les conseqüències que podrien tenir les investigacions.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa