Món Esport
Hereu descarta una candidatura conjunta entre Barcelona i Saragossa
  • CA

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, descarta una candidatura conjunta entre Barcelona i Saragossa per acollir els Jocs Olímpics d’hivern del 2022, tal com proposava el govern espanyol a través del president del Consell Superior d’Esports, Jaime Lissavetzky.

‘Afrontar grans espais, tot i que seria desitjable, avui per avui és molt difícil’ ha dit fent referència a les complicacions que suposaria repartir les diferents competicions entre territori català i aragonès. Hereu també ha demanat ‘respecte’ a les aspiracions de Barcelona com a futura seu olímpica, com també ha emfatitzat el seu ‘respecte i reconeixement’ cap a altres ciutats, sense citar expressament Saragossa.

Precisament, l’alcalde de la capital de l’Aragó, el també socialista Juan Alberto Belloch, havia mostrat el seu malestar pel fet que Hereu va trucar-lo just després –i no abans- d’anunciar públicament la presentació de la candidatura de Barcelona al JJOO d’Hivern del 2022. ‘A qui no es convida, no s’ha d’autoinvitar’, va declarar Belloch en referència a la voluntat que va mostrar Hereu de viatjar a la Saragossa per explicar el perquè de la candidatura de la capital catalana, que ara competeix direcament amb l’aragonesa.

En una atenció als mitjans, Belloch es referia després a la ‘perdedora’ candidatura de Barcelona; i com a aspecte positiu, assegurava que aquest anunci havia tingut com a efecte estimular i entusiasmar les ganes dels aragonesos a esdevenir seu olímpica. ‘Era un tema mig oblidat que ara ha suscitat cohesió i entusiasme’ afegia el batlle de Saragossa.

Amb tot això, Hereu ha apel·lat a l’esperit ‘olímpic’ a l’hora de competir per assolir una fita com és acollir novament uns Jocs Olímpics. ‘Ara el que es combina és una gran ciutat amb un radi d’acció on hi hagi muntanyes com els Pirineus’ ha comentat ‘i la nostra proposta és Barcelona amb els Pirineus de Catalunya, que és el projecte amb el que nosaltres treballarem amb seriositat, solvència i amb la màxima ambició’ ha afegit. També ha demanat ‘respecte’ vers les aspiracions de Barcelona, com també cap a les altres candidates. ‘Barcelona també té tot el dret d’apostar pel seu futur’ ha dit.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa