Guardiola torna a guanyar Mourinho i assoleix un rècord històric (1-2)

Pep Guardiola ja és l’entrenador amb el millor inici de la història del futbol anglès. 15 victòries i un empat en les setze primeres jornades de la Premier League al capdavant del Manchester City, superant les 14-1 del Tottenham Hotspur de la temporada 1960-61, amb Bill Nicholson a la banqueta. El tècnic català ha signat aquest rècord, per a més satisfacció, a l’estadi del seu màxim rival, el Manchester United (1-2), i davant un mànager ben conegut, el portuguès ex del Reial Madrid, José Mourinho, de qui s’ha distanciat fins als 11 punts.

Els dos conjunts han fet el futbol que més agrada el seus respectius entrenadors. El Manchester City dominant el joc, obtenint la possessió de la pilota, generant futbol en la creació a partir dels migcampistes i buscant els espais en la defensa del seu rival amb paciència i perseverança; i el Manchester United esperant, ben situat, evitant les filtracions a l’àrea i ben a l’aguait per aprofitar els metres per córrer a l’esquena de la defensa dels citizens. I els dos han fet bo el seu paper fins que els esquemes han fet aigües, a pocs minuts pel final de la primera part.

David Silva ha aprofitat un error de Lukaku en un llançament de còrner per fer pujar el primer gol en el marcador i fer justícia a un primer temps dominat pel City. Un gol, però, lluny de l’estil Guardiola. I d’una anomalia, a una altra dos minuts després. Sense haver creat perill previ, Marcus Rashford ha tret profit d’un mal control de Fabian Delph per fer marxar els vint-i-dos futbolistes al descans amb la sensació de màxima igualtat.

I per si no n’hi havia hagut prou, una nova pífia greu de Lukaku en un llançament de falta lateral, vuit minuts després d’iniciar la segona part, ha permès Nicolás Otamendi afusellar De Gea per fer el segon del Manchester City. Una tarda delicada per al davanter centre del United, erràtic en les dues àrees i decisiu per a l’esdevenidor d’un derbi dominat per un conjunt skyblue que no ha aconseguit sentenciar i que ha acabat patint amb les darreres embestides dels red revils.

Aquest resultat manté el Manchester City de Guardiola com el líder més sòlid d’Europa i l’ajuda a distanciar-se fins els 11 punts del segon classificat i etern rival en la lluita pel títol. El Manchester United de Mourinho haurà de remar a contracorrent per recuperar el camí perdut envers el seu veí del Greater Manchester.