Món Esport
Guardiola: "El Barça ho ha estat tot per mi, però he vingut a guanyar"
  • CA

1. Emoció: Pep Guardiola no ha pogut ni ha volgut dissimular el caràcter excepcional que té el partit de demà per a ell. “És fantàstic haver tornat. Tinc molts records i de molts anys. Aquesta semifinal és francament especial per a mi”, ha dit, en la primera intervenció davant els mitjans. A partir d’aquí, ha canviat el registre per fer saber a tothom que no ha vingut a aplaudir el bon joc del Barça, sinó a combatre’l.

2. Expectació: La sala de premsa s’ha omplert a vessar, fins al punt que segurament s’ha batut el rècord de periodistes i càmeres a la sala Ricard Maxenchs del Camp Nou. No hi cabia ni una agulla, potser només comparable a la incendiària semifinal que van disputar el 2011 el Barça, precisament amb Guardiola a la banqueta, i el Madrid, amb Mourinho.

3. Messi: El tècnic del Bayern s’ha descobert davant Leo Messi. Ell va ser un dels que el va entendre millor i, de fet, algunes de les seves frases encara serveixen per desxifrar l’argentí quan es fa difícil d’entendre. “Estant com crec que està, no hi ha defensa que el pugui aturar. És impossible”, ha dit. I ha seguit: “Està habituat a mil tàctiques en contra per frenar-lo, però és massa bo. Nosaltres intentarem d’alguna manera limitar-lo”. Potser eren unes declaracions destinades a desactivar-lo.

4. Ambició: L’estima de Guardiola pel Barça, i a l’inrevés, viurà 90 minuts de treva total. És a dir, es desfermarà la guerra dins el camp. Això el de Santpedor ho ha volgut deixar molt clar, per si algú en tenia dubtes i perquè la premsa alemanya hi insistia. “El Barça ho ha estat tot per mi, però he vingut a guanyar. Estic aquí per dur el Bayern a la final”, ha subratllat. “Sabia que tard o d’hora em tocaria tornar i ha tocat ara, però no es tracta de cap homenatge. No em vull despistar ni un segon del que hem de fer dins el camp”, ha afegit.

5. Possessió: Per un dia, és probable que un equip de Guardiola tingui menys possessió de pilota que el seu rival. “És un gran repte. Intentarem sorprendre’ls. Veurem fins on arribem”, ha expressat. Sobre les baixes capitals –Ribery, Robben, Alaba- del Bayern, Guardiola evita curar-se en salut. “Si ens haguéssim queixat per les baixes no hauríem sigut campions de la Bundesliga ni seríem aquí”, ha conclòs en una roda de premsa en català, castellà i alemany.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa