Món Esport
Guardiola: “No he intentat fitxar cap jugador del Barça aquesta temporada”
  • CA

Pep Guardiola ha passat a l’atac. Com ja va fer durant la primera roda de premsa amb el Bayern de Munic, en plena pretemporada a Itàlia, el tècnic català del Manchester City ha respost llargament a una informació publicada en els darrers dies al voltant d’un presumpte intent de fitxar Lionel Messi i d’altres jugadors del Barça en el mercat d’estiu, apuntant directament en una direcció de la premsa catalana:

“No he trucat a cap jugador. Sé que hi ha guerres que estan perdudes abans de començar i s’ha de justificar el que no existeix. Fa molts anys que conec la casa i sé qui torna per aquí. Està bé que les informacions es contrastin, però a mi no m’han constrastat. Jo no vaig trucar Messi, ni Neymar, ni Suárez, ni Busquets, ni Iniesta. De Ter Stegen vaig saber que volia jugar sí o sí i vaig trucar al seu entorn, i al final vam decidir Bravo perquè necessitàvem un porter del seu perfil. Si algun cop truco a un jugador és perquè la situació ho permet i perquè no juga. El Barça també va trucar jugadors del Manchester City i no passa res. El que més desitjo de Messi és que acabi la carrera al Barça. Hi ha una gran llista de clubs que volen fitxar-lo, pero al final qui decideix és ell. No he intentat fitxar cap jugador del Barça aquesta temporada, ho sento per la informació. I si no em creuen, que ja ho sé, com que tenen el telèfon de Bartomeu, que el truquin i li preguntin, potser els explica una altra història.”

 

Guardiola ha deixat tothom bocabadat. Però ningú ha insistit en l’explicació i la roda de premsa prèvia al partit entre el seu equip, el Manchester City, i el seu exequip, el Barça, s’ha centrat en aspectes esportius. Pel que fa l’enfrontament d’aquest dimecres, Pep torna al Camp Nou com ja va fer amb el Bayern de Munic. “Vaig ser aquí fa un any i mig amb el Bayern. Això és especial per a mi, aquest estadi és part de la meva vida. La meva carrera ha estat aquí. És especial quan veig gent que m’agrada veure”, ha explicat.

Aquestes han estat les respostes més interessants de la roda de premsa de Pep Guardiola:

 

Què reconeix del seu Barça en l’actual?

“No és la meva feina. No puc dir-ho perquè no estic a la feina de Luis. Rijkaard va fer dos anys molt bons, nosaltres quatre molt bons i Luis en porta més de dos molt bons. Durant molt temps, malgrat els canvis, la base de jugadors segueix. M’agradaria treure un bon resultat per ser a la següent fase, però cada vegada que li van bé les coses al Barça, estic content pel què vaig poder ajudar. El fet de poder anar a Alemanya i ara aquí, a Anglaterra, me’l van donar ells.”

 

“Vaig ser molt feliç i trobo a faltar la gent amb la qual vaig treballar. El club canvia la gent, però el club es manté. Té una gran història i la gent té molta passió. Sempre lluiten, competeixen i tenen un gran talent. Ha estat una magnífica part la meva vida, un capítol.”

 

Què ha canviat del darrer City que va visitar el Camp Nou?

“Això va ser fa dos o tres anys enrere i va ser amb Manuel [Pellegrini]. Ell ha estat l’únic entrenador capaç d’arribar a vuitens, quarts i semifinals de la Champions. Ser aquí vol dir que som importants a Europa, hem de competir el millor possible i algun dia serem allà, a la final.”

 

Test per saber on és realment el City

“Necessitem punts. Perdre punts amb el quart obliga a anar fins l’última jornada per passar. Dos mesos és poc temps per canviar coses, encara estic encara coneixent els jugadors. Necessitem temps encara. Juguem contra el millor equip del món i veure com responem. Venim a això, a intentar-ho.”

 

Jugar contra Leo Messi

“Sempre he pensat que els grans jugadors, Leo, Neymar, Suárez, Busquets, Iniesta…són molt bons. Has de ser molt agressiu, intens i intentar que la tinguin el menys possible. S’ha de tenir la pilota el màxim de temps possible perquè ells la tinguin menys, aquest és l’objectiu.”

 

“El seu millor jugador és Leo. Estic feliç perquè hagi superat la seva lesió i perquè torni a jugar. És un gust veure’l jugar i me n’alegro molt que estigui bé i pugui jugar demà.”

 

La decisió de Gerard Piqué

“Gerard és major d’edat per prendre les seves decisions. La gent que em va ajudar tant a ser bon entrenador li desitjo el millor. Si ha decidit això em sembla bé i el respecto.”

 

L’etapa de Luis Enrique al Barça

“Estic molt content per com li van les coses i no tenia cap dubte que li anirien bé. Ja es veia que era especial quan jo era al primer equip i ell al filial. És honest i molt treballador. Ha tingut èxit en els dos primers anys i en el tercer any també en tindrà. El club fa les coses millor que a la meva època i als amics només vols això, que els vagin bé les coses. Tan de bo demà podem fer un bon partit i espantar-lo.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa