Guardiola li torna a guanyar la partida a Mourinho (1-2)

Espectacular derbi de Manchester disputat a Old Trafford aquest dissabte al migdia. El duel Mourinho-Guardiola, mediàticament superior a qualsevol duel futbolístic a la gespa -tot i la insistència del portuguès a la prèvia-, l’ha acabat guanyant el tècnic català amb total mereixement (1-2).

El Manchester City ha dominat amb solidesa una primera part que ha finalitzat, de manera un pèl injusta, amb un marcador ajustat d’un gol a dos. Zlatan Ibrahimovic ha aprofitat una errada de Bravo, en els darrers instants, per posar emoció a un duel que, fins poc més dels primers 40 minuts, havia liderat un City segur i amb les idees molt clares. Els de Guardiola han sotmès els red devils, els han tancat dins l’àrea i els han superat en totes les facetes del joc. Un enorme Fernandinho ha estat l’home clau de les dues fases del joc, la defensiva i l’ofensiva. Amb David Silva i Kevin De Bruyne al seu costat, construint amb molta qualitat i intel·ligència, el brasiler s’ha fet un fart de recuperar pilotes i d’iniciar maniobres d’atac que els seus companys s’han encarregat de finalitzar.

Després de marejar l’equip de Mourinho en base al ja habitual joc de posició, el City ha aprofitat un greu error defensiu dels locals per avançar-se en el marcador. I precisament ho ha fet amb el mètode preferit del seu rival, amb una pilota llarga pentinada per Iheanacho i prolongada per a De Bruyne, que ha aprofitat els dubtes de Daley Blind per superar-lo i encarar absolutament sol la porteria de De Gea. El United no ha despertat i pocs minuts després, en el 36, amb els de Mourinho tancats a l’àrea, Kelechi Iheanacho -l’home que substituïa el sancionat Agüero- ha fet el segon, aprofitant un refús del pal a xut del mateix De Bruyne, que ha realitzat un autèntic partidàs.

Però el gol d’Ibrahimovic ha fet entrar el United al partit i ha trencat els esquemes de Guardiola. El Manchester United ha recuperat l’esperança i ha iniciat la segona part disposat a fer córrer el City durant els 45 minuts restants. I ho ha aconseguit. Els de Mourinho han reaccionat i s’han bolcat sobre la porteria de Bravo, que no ha tingut el seu millor debut, per fer-lo actuar i per obrir la seva defensa amb una pressió insistent. Tot i que només ha fet gala d’intensitat i coratge, el United ha pogut empatar en les diverses arribades a l’àrea de les quals ha disposat, però el plantejament de l’equip de Guardiola s’ha acabat imposant.

La claredat de David Silva, futbolista que s’ha convertit, juntament amb De Bruyne, en la clau de la segona part, ha dut trams de tranquil·litat i de calma necessaris enmig d’una bogeria imposada per l’equip local. El canari, quan ho ha cregut convenient, ha pausat el joc i ha destinat esforços a mantenir la possessió de la pilota en certs moments d’inestabilitat. El joc de Guardiola ha merescut la victòria i l’ha aconseguida, amb molt treball i amb una exigència a la qual també ha sabut competir.