Món Esport
Guardiola és nominat al Príncep d’Astúries dels Esports, però rebutja el guardó
  • CA

Pep Guardiola podria aconseguir aquesta temporada un altre premi, en aquest cas només a títol personal. L’actual entrenador del FC Barcelona ha estat proposat per al Premi Príncep d’Astúries dels Esports, que es decidirà el 2 de setembre, segons han informat fonts de la Fundació.

Guardiola ha agraït la candidatura, però ha assegurat que no és mereixedor d’aquesta “prestigiosa” distinció. “S’agraeix, però que li donin a algú altre. És un premi molt prestigiós i que s’avala als esportistes que han fet coses que estant molt bé i amb trajectòries molt llargues i la meva és molt curta. Ho agraeixo de tot cort, però crec que ens estem passant una mica”, ha justificat.

Guardiola competirà per aquest reconeixement amb altres esportistes. Just ahir es va conèixer la nominació de les alpinistes que més vuit mils han coronat en la història d’aquest esport, l’espanyola Edurne Passaban, l’austríaca Gerline Kalterbrunner i la italiana Nives Meroi.

Guardiola (Santpedor, 1971) pot rebre aquest premi al final d’una temporada gloriosa pel Barça – Copa del Rei i Lliga, assegurades-. Va ingressar al Barcelona l’any 1986 en les categories inferiors. Poc després d’abandonar el futbol professional el 2006 es va fer càrrec de la banqueta del filial del Barça, que va pujar a Segona B, fins ara fa un any va acceptar entrenar el primer equip.

Com a jugador del FC Barcelona va acumular un ampli palmarès format per sis títols de Lliga (1990-91, 91-92, 92-93, 93-94, 97-98 i 98-99), una Copa d’Europa (1991-92), una Recopa d’Europa (1996-97) i dues Copes del Rei (1996-97 i 97-98), entre d’altres, com la medalla d’Or als Jocs Olímpics de Barcelona de 1992.

L’any passat, el Premi Príncep d’Astúries dels Esports va ser concedit a Rafa Nadal i, des de la seva primera edició, el 1987, va ser atorgat a grans esportistes com el golfista Severiano Ballesteros, el saltador de perxa Serguei Bubka, les tennistes Arantxa Sánchez Vicario i Steffi Graf, el ciclista Lance Armstrong i el fondista marroquí Hicham El Guerrouj.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa