Món Esport
Guardiola aposta per un equip que "ofereixi espectacle"
  • CA

“No puc viure pensant que tindré temps. Ens adaptem, sí o sí”. Així de contundent s’ha mostrat Josep Guardiola, el nou tècnic blaugrana, en el primer dia del Barça 2008-2009. Després de dues temporades sense títols Guardiola tindrà la pressió i la responsabilitat de tornar l’equip a l’elit europea. “Si no ens va bé, la culpa serà nostra. No es podran derivar culpes a altres”, ha sentenciat. Sap què és significa el club i quines són les exigències dels aficionats: va formar de la plantilla més exitosa de la història, el Dream Team de Johan Cruyff.

Avui ha estat dia de retrobaments i de presentacions. Els defenses Martín Cáceres i Gerard Piqué s’han donat a conèixer als seus nous companys i els jugadors han passat les habituals revisions mèdiques i analítiques. Quinze jugadors han passat el tràmit pel matí (els mateixos Cáceres i Piqué, Valdés, Henry, Márquez, Jorquera, Oleguer, Sylvinho, Bojan, Milito, Abidal, Gudjohnsen, Touré Yaya, Pinto i Marc Crosas) i set joves, entre ells Bojan Krkic, ho han fet per la tarda. Demà, i a porta oberta per als seguidors, tindrà lloc el primer entrenament del Barça. Serà a les 18.30 hores al Miniestadi i comptarà ja amb la presència de Lionel Messi, de qui Guardiola ha especificat que “el club no ha rebut cap notificació” sobre si el nou símbol blaugrana participarà o no finalment als Jocs Olímpics de Pequín. De l’ídol precedent, de Ronaldinho, que està a punt de fitxar pel Mànchester United, ha valorat que “es quedarà amb un bon record d’ell, perquè ha donat molt al club. El Barça no en té queixes, i espero que Ronaldinho no tampoc en tingui del club”.

L’stage a Escòcia

Jugar bé i “oferir espectacle” és la filosofia que vol transmetre Guardiola al seu Barça. Sap que només ho podrà aconseguir amb el control de la possessió, així com defensant i atacant amb efectivitat. Per a aquestes dies el nou entrenador blaugrana té preparades dures sessions de matí i tarda. Dissabte s’incorporaran els altres dos fitxatges, Dani Alves i Keita. Dilluns l’equip viatjarà a Escòcia, on farà el primer stage de pretemporada i disputarà un parell d’amistosos. El dia 21 jugaran contra l’Hibernian i el 26, contra el Dundee United. El 30 de juliol començarà la gira americana i després el grup de Guardiola jugarà la prèvia de la Champions i el Trofeu Joan Gamper, que aquest any l’enfrontarà al Boca Júniors argentí.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa