VÍDEO | Un ciclista agredeix un company i el deixa en coma

Fabio Jakobsen ha estat sotmès a una operació de més de cinc hores i es troba "estable dins de la gravetat"

Dylan Groenewegen ha comès una maniobra al Tour de Polònia que ha pogut costar la vida del seu company Fabio Jakobsen. A l’esprint final de la cursa, el segon estava intentant avançar el primer i, per impedir-ho, Groenewegen ha tancat l’altre ciclista contra una tanca fins que l’ha acabat empenyent i ha xocat amb força en una caiguda molt aparatosa. A l’accident han resultat ferits altres ciclistes i un espectador que estava fent una fotografia.

Jakobsen ha estat traslladat immediatament a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i l’han hagut d’induir a un estat de coma. Ha estat sotmès a una cirurgia facial de més de cinc hores i, afortunadament, li han pogut salvar la vida. Els metges descarten lesions cerebrals i afirmen que es troba “estable dins de la gravetat”, però encara no l’han pogut despertar. El gerent del seu equip, Patrick Lefevere ha explicat que Jakobsen té “tots els ossos de la cara trencats”.

Per la seva banda, Groenewegen ha mostrat tot el seu penediment i ha assegurat que “pensa en Jakobsen constantment”. Tot i això, la resta de ciclistes no han dubtat en assenyalar el corredor neerlandès i fins i tot l’han acusat de “criminal” i no es lliurarà d’una sanció exemplar. En l’accident que ha provocat Groenewegen, Edu Prades, ciclista tarragoní, també ha patit una caiguda i una petita fractura cervical. Ha estat ingressat, però podrà tornar a casa pròximament.

Més informació

Nou comentari