El Gran Premi de Bèlgica de Fòrmula 1 acaba sent una pantomima

La FIA ha donat per acabada la prova quan s'havien realitzat tan sols tres voltes

El Gran Premi d’Spa de Fórmula 1 ha superat qualsevol escenari surrealista que pogués imaginar un aficionat a aquest esport. La forta pluja ha impedit que la cursa comencés a les 15:00 hores, tal com estava previst. La Federació Internacional d’Automobilisme (FIA) no ha tingut més remei que anar ajornant constantment l’inici de la prova a l’espera que sortís el sol. Però l’escenari no millorava i el retard de l’arrencada del GP de Bèlgica superava les tres hores.

Llavors, la FIA ha decidit dur a terme la sortida de la cursa amb el cotxe de seguretat sobre el circuit, per tant, era impossible veure qualsevol mena d’avançament. Quan només s’havien dut a terme tres voltes del Gran Premi, la federació ha donat per acabada la cursa i ha anunciat que la classificació definitiva era la que havia quedat en aquell moment. La FIA tan sols ha repartit la meitat dels punts als deu primers classificats.

Els únics canvis a la classificació respecte a la sortida s’han produït per errors individuals. Sergio Pérez sortia setè i ha perdut el control del seu vehicle i ha topat amb el mur durant la volta de reconeixement. El seu equip ha arreglat el seu cotxe a temps que pogués competir gràcies al retard de la sortida, però el mexicà ha començat la cursa en última posició. A més, Bottas i Norris han perdut algun lloc a causa d’errors de pilotatge.

La victòria ha estat per Max Verstappen, que no ha tingut cap problema per conservar la primera posició. George Russell i Lewis Hamilton han completat el podi del GP de Bèlgica. Ara, el pilot britànic té tan sols tres punts d’avantatge a la classificació del Mundial sobre Verstappen.

Més informació

Comentaris

    Jaume Joan Agost 30, 2021 10:31 am
    Quant plou aquestes joies d'avui dia , no saben conduir?, quina diferència de nivell amb els veritables pilots.

Nou comentari