El Govern destinarà 14,5 milions a les federacions i els consells esportius de Catalunya

Un decret autoritza el Consell Català de l'Esport a prestar garantia perquè l’ICF atorgui préstecs a entitats esportives

El Govern ha autoritzat el Consell Català de l’Esport a fer una despesa de 14,5 milions d’euros per donar suport a l’acció de les federacions esportives catalanes i als programes d’esport escolar dels consells esportius. Així, es vol subvencionar les activitats fetes les que no s’han pogut celebrar per la Covid-19 i que han generat algun tipus de despesa i també les ajornades que se celebrin fins a finals d’any.

D’altra banda, el consell executiu ha aprovat un decret llei que autoritza el Consell Català de l’Esport a prestar garantia durant el 2020 fins a un màxim de 8 milions d’euros perquè l’Institut Català de Finances atorgui préstecs a les entitats esportives afectades per la Covid-19. El decret impulsat pel Govern vol donar resposta als problemes de liquiditat del teixit esportiu arran de la pandèmia.

D’aquesta manera, es fa el primer pas per materialitzar la línia de finançament directe de 10 milions d’euros entre l’ICF i el CCE destinada al teixit esportiu del país, una de les mesures anunciades el març passat per compensar els perjudicis econòmics causats per la Covid-19 en el conjunt del sector esportiu català, i contribuir així a la seva recuperació. La línia de finançament, que es posarà a disposició del teixit esportiu, compta amb una dotació de 10 milions d’euros i permetrà sol·licitar préstecs d’entre 20.000 euros i 300.000 euros. El període de retorn serà de màxim 5 anys amb fins a 1 any de carència inclòs.

Pel que fa a les convocatòries d’ajuts, inclouran mesures de flexibilització, d’acord amb la normativa de subvencions i de procediment administratiu comú, en relació amb les condicions establertes a les bases reguladores, amb la finalitat de donar la viabilitat màxima a les actuacions objecte de subvenció o ajut que s’han vist afectades pel context generat per la crisi sanitària. Pel que fa a les federacions i unions de clubs, el Govern autoritza el Consell Català de l’Esport a realitzar una despesa per un import total de 9,5 milions d’euros per atendre la convocatòria 2020 de subvencions per a aquest tipus d’entitats. La xifra prevista per al 2020 és de 7,6 milions d’euros i per al 2021, d’1,9 milions d’euros.

Més informació

Nou comentari