El Comitè Executiu de la UEFA, encapçalat per Michel Platini i reunit a Sant Petersburg, ha admès avui a Gibraltar “com a membre provisional de la UEFA” des d’avui mateix.

“Aquesta decisió segueix a una sentència del Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) d’agost de 2011”, assenyalen des de la UEFA, que aclareix que la “decisió sobre l’admissió de l’Associació de Gibraltar de Futbol (GFA) com a membre de ple dret de la UEFA serà presa en el XXXVI Congrés Ordinari de la UEFA de Londres al maig de 2013”.

A més, també ha acceptat a quatre federacions membre europees en la Convenció d’Entrenadors de la UEFA: Azerbaidjan (nivell Pro), Àustria (nivell de formació A), Bielorússia (nivell Pro) i França (nivell de formació A).

El Comitè Executiu també ha admès tres federacions membre en els Estatuts de Futbol Base: Bulgària (nivell un estel), Espanya (nivell tres estels) i Bèlgica (nivell quatre estels).

D’altra banda, el Comitè Executiu ha decidit que els drets comercials de les seves competicions d’equips nacionals estaran a càrrec d’una empresa dedicada exclusivament a aquesta tasca.Nou comentari