Gerard Piqué: El capità sense braçalet

El central català es converteix en la nineta dels ulls de l'aficionat culer pel rendiment sobre el camp

Gerard Piqué ha anotat tres gols en els últims dos partits | EFE

 

Gerard Piqué ha començat la temporada com va acabar l’anterior: al 200%. El central català va aixecar un Barça desubicat a Balaídos i va estar a punt de convertir-se en l’heroi blaugrana si arriba a anotar el hat-trick que hauria suposat la igualada. Piqué en va fer dos, i de la mà d’Iniesta, va evitar el ridícul culer a Galícia.

És el jugador amb més minuts a l’esquena de la plantilla (720′) i ha anotat tres gols als últims dos partits. Va donar la volta al partit de Mönchengladbach i si no fos per ell, el Barça hauria fet el ridícul contra el Celta.

 

Piqué porta 3 gols en vuit partits. 585 passades bones: una efectivitat de més del 65% a la Lliga i de més del 90% a la Champions League. El central català porta 85 pilotes recuperades, gairebé 11 per partit. I totes elles, rebent una sola targeta groga: és un dels centrals més nets del futbol mundial.

Les seves xifres són dignes de menció i elogi, però no és l’actiu principal de Piqué. El seu ‘gran què’ és la capacitat de lideratge, dins i fora del camp. El central blaugrana és un capità sense braçalet, però imperial i imponent a la forma de jugar. 

 

És un dels líders del vestuari, segurament el més eloqüent. Les seves sortides de to fora del camp han minvat (com a mínim en aquest inici de temporada) i el barcelonisme l’ha adoptat com un dels seus, el defensor de la causa culer, el futur president. El seu rendiment dins el camp el justifica i el barcelonisme considera Piqué el capità espiritual del vaixell, amb el permís de Messi, tingui o no tingui braçalet.

Més informació

Nou comentari