Gasol lamenta la falta de responsabilitat col·lectiva: “No es tracta d’enganyar el sistema”

El pivot català publica un article a ‘Expansión’ en el qual opina que “no n’hi ha prou amb aplaudir cada dia i després sortir al carrer sense prendre les mesures de precaució necessàries”

Pau Gasol ha destacat el “gran treball dels sanitaris espanyols” i ha demanat “responsabilitat individual” perquè “no n’hi ha prou amb aplaudir cada dia i després sortir al carrer sense prendre les mesures de precaució necessàries” o intentar “enganyar el sistema jugant amb els límits de les regles” en la lluita contra la Covid-19.

Gasol, en un article escrit a Expansión, ha assegurat que Espanya afronta “un moment crucial” i confia en el pla de desescalada dissenyat pel govern espanyol. “Sembla una estratègia raonable”, ha indicat el jugador català. “El desitjat retorn a la normalitat, que serà irremeiablement diferent de la que coneixíem, sembla que treu el cap després de dos mesos, però no està exempta de riscos”, ha avisat.

“És lògica certa eufòria inicial”, ha admès Gasol. “El meu temor és que encara que aquesta desescalada va acompanyada d’un sentiment d’optimisme i positivisme, implica també cert relaxament que pot tenir repercussions negatives de cara al futur”, ha afegit el de Sant Boi de Llobregat. “No n’hi ha prou amb aplaudir cada dia i després sortir al carrer sense prendre les mesures de precaució necessàries. No es tracta d’enganyar el sistema jugant amb els límits de les regles per poder sortir més o justificar certes conductes”, ha criticat.

Segons el pivot, “es tracta de tenir sentit comú i pensar: ‘Estic posant-me en risc o posant en risc els altres?’”. “Recordem que aquestes mesures estan per alleugerir els problemes derivats del confinament. Nosaltres hem de contribuir amb aquest gran equip del qual formem part aportant una actitud responsable i solidària. Així guanyarem aquest partit i aconseguirem la nostra victòria més important”, ha sentenciat el jugador de l’NBA.

Més informació

Nou comentari